PRIZNANJE I OBAVEZA: Ivana Ranković u Upravnom odboru Društva školskih bibliotekara Srbije

Kruševljanka Ivana Ranković, školski bibliotekar OŠ „Despot Stefan“ Gornji Stepoš, OŠ „Strahinja Popović“ Dvorane i OŠ „Dositej Obradović”,  postala je članica Upravnog odbora Društva školskih bibliotekara Srbije.
Ivana Ranković je predsednica jedne od najaktivnijih podružnica školskih bibliotekara, Podružnice Rasinskog okruga DŠBS, a bila je i sekretar Društva.
Podružnica Rasinskog okruga osnovana je daleke 2007. godine i od tada se sastanci održavaju redovno, uz podršku Centra za stručno usavršavanje i Narodne biblioteke Kruševac. Uvek se razmatraju različite teme iz oblasti bibliotekarstva i uvek se koriste kao mogućnost stručnog usavršavanja i razmene iskustava“, ističe Ivana Ranković.
Mi, školski bibliotekari, radimo jedan od najkreativnijih poslova, u kome se stapaju ljubav prema knjigama, deci, znanju i obrazovanju, težnja da tokom čitanja kod dece razvijamo kritičko i logičko mišljenje, trudeći se da ishod bude svaki put novi, viši nivo mišljenja. Radimo sa različitim učenicima, imamo različite diplome, obrazovanje, godine, borimo se za svoju poziciju, sarađujemo sa svim akterima školskog života, i možemo se ugledati na školske bibliotekare Rasinskog okruga“, kaže Ingrid Graorac, nova potpredsednica  Društva.
U svom radu školski bibliotekari nisu dovoljno vidljivi ni priznati, i treba da prepoznaju DŠBS kao svoje udruženje, koje će se truditi da razvije duh zajedništva, kao i da postavi nove temelje za uspostavljanje trajne saradnje među školskim bibliotekarima“, dodaje Mirjana Radovanović Pejović, predsednica Upravnog odbora.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content