SKANDAL U ALEKSANDROVCU: Miloje Nedović tvrdi da ga SNS ucenjuje zbog građevinske dozvole!

Privrednik iz Aleksandrovca Miloje Nedović, tvrdi da već dva meseca trpi pritiske od predstavnika opštinske vlasti tog mesta, iz redova Srpske napredne stranke, koji mu traže dva apartmana na poklon kako bi investitor kojeg zastupa dobio građevinsku dozvolu, piše portal Nova S.

Prema rečima Miloja Nedovića, naprednjaci koji imaju vlast u Aleksandrovcu, pozvali su ga na sastanak pre četiri meseca i ponudili mu dogovor oko građevinske dozvole.

Zastupao sam investitora, Švajcarca, koji ima objekat u strogom centru grada. Kupio je hotel ‘Grozd’ i renovirao ga, ali je problem nastao onog momenta kad je zatražio nadogradnju na taj objekat. Zatražio je građevinsku dozvolu još 2014. godine”, kaže Nedović a prenosi Nova S.

On dodaje da tada nije dobio dozvolu, a čitav slučaj završio je na sudu, na kom je investitor dobio upravni spor.

Nadu da bi se stvari mogle drugačije odvijati Nedović je, kako kaže, dobio šest godina kasnije, po pozivu lokalnih naprednjaka za razgovor o traženoj dozvoli.

Pozvali su me i rekli ‘ili ćeš nam omogućiti da mi nešto uzmemo ili od ovoga (dozvole) nema ništa’”, objašnjava Nedović. On kaže da nije direktno razgovarao sa funkcionerima SNS već sa “njihovim čovekom od poverenja”, ali da njegovo ime ne želi da navodi.

Ja sam o svemu tome obavestio investitora koji je rekao da im dam šta traže i da zatvorimo ovu priču. Dogovoreno je da oni uzmu dva od deset aparatmana u nadogradnji i da omoguće specijalizaciju mojoj supruzi, koja je po struci lekar”, ističe on.

Poverenik Opštinskog odbora SNS Aleksandrovac Slavoljub Miljković, za Nova.rs ističe da ne zna ništa o stanovima koji se pominju, te da je Nedovićev cilj da oblati njegovo ime.

Pozadina je sasvim druga. Što se mene tiče, ja sam prijavio tužilaštvu i policiji da je on došao kod mene i da je tražio da mu obezbedim specijalizaciju za suprugu. Tad mi je rekao kako mu je prethodni predsednik opštine tražio 5 hiljada evra za specijalizaciju i da nije hteo namerno da mu da. Rekao mi je ‘tebi sada nudim istu cifru, ako treba daću ti i više. I za tebe i za stranku’. Ja sam mu odgovorio da nemam veze sa tim i da mi ne pominje novac, a onda je on počeo da meni preti medijima”, objašnjava Miljković, dodajući da veruje da će državni organi odraditi svoj posao.

Zaista ne znam šta gradi, gde gradi, ni kakva je dozvola u pitanju. Lično nisam ni na jednoj funkciji koja ima veze sa odobravanjem tih dozvola, tako da ne vidim kakav bih uticaj mogao da imam na to da je on dobije”, ističe poverenik SNS, partije koja drži vlast u opštini Aleksandrovac.

Izvor: Nova S

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content