ПРОГРАМ “РОМАНИ АСВИН”: “Ментори на клик”

0

Организација “Романи Асвин” је покренула програм вршњачког менторства за ромске студенте и студенткиње под називом ,,Ментори на клик” од 1. маја, 2023. године.

Овај програм менторства ће трајати до краја августа ове године.

У оквиру програма ,,Ментори на клик” смо на нашем сајту www.romaniasvin.org  на платформи ,,ЕДУ ИНФО РОМА” креирали програм менторства где брзо и лако студенти и студенткиње једним киликом долазе до свог ментора.

Студентима и студенткињама ромске националности на располагању стоји укупно 16 ментора који су ту да им помогну приликом студирања, да са њима поделе своје искуство у студирању и све информације које се односе на студирање ромских студената и студенткиња.

У оквиру програма менторства ангажовали смо менторе са три Универзитета у Србији (Београд, Ниш и Нови Сад), а обухватили смо укпуно 15 факултета на којима ћемо имати менторе. Важно је напоменути да студенти који одаберу свог ментора не морају бити ментори са њиховог факултета, већ могу да одаберу оног ментора који највше одговара њиховим потребама независно од факултета који студирају.

Рад ментора се своди на онлине менторство, али и на менторство где ментори у директном контакту са студентима деле информације које се односе на њихово образовање“, истичу у “Романи Асвину”.

На програм се могу пријавити:

Ученици четврте године средње школе
Бруцоши
Студенти на 1, 2, 3. години основних академских студија.

Ментори су студенти на завршним годинама факултета, као и студенти који су недавно дипломирали и као такви пружају све информације које се односе на студирање младих Рома и Ромкиња.

Удружење ,,Романи Асвин” бави се укључивањем, мотивисањем и информисањем ромске омладине у систем образовања, са посебним фокусом на високо образовање младих Рома и Ромкиња. Романи Асвин представља глас информисања ромске омладине.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

eleven − 4 =

Skip to content