ПРОЈЕКАТ “МОЈ ПОСЛАНИК”: Од 47 посланика ниједан млађи од 30 година!

0

У Нишу је одржана годишња конференција платформе “Мој посланик” на којој су додељене награде најкативнијим посланицима из Јужне и Источне Србије.

Најактивнији посланик из Расинског округа је Срђан Миливојевић (ДС) који није могао да дође у Ниш и преузме награду ФОТО: Проактив

Из Источне Србије најактивнији посланик је Радован Арежина (СПС), из Санџака Јахја Ферхатовић, из Расинског округа Срђан Миливојевић а из Нишавског округа проф.др Тамара Миленковић Керковић. Занимљиво да су сви посланици дошли да приме награду. Ово је портал који је натерао посланике да буду активни и да схвате да су у парламенту због људи који су их бирали и да тамо треба да заступају ставове грађана из својих региона. Интересантно да од 47 посланика у овом регион чак 10 њих ниједном нису узели реч. Ми обично избацимо списак тих неактивних посланика а онда је на медијима да провере зашто је то тако. Имали смо у прошлом сазиву посланика који се није јавио за реч 386 дана . Након наше објаве у анредних месец дана јавио се 11 пута!“, објашњава Ненад Стојановић, програмски директор Проактива.

Поражавајући је податак да од 47 посланика и посланица из дела Србије који прати пројекат “Мој посланик” нема ниједног млађег од 30 година!

Млади у политичким странкама су веома активни када се лепе плакати или иде на митинге  али када дође време за одлучивање они немају подршку својих партија. Зато смо ми ту да их подсетимо . Имали смо сјајну дебату на ову тему. Друга значајна тема су жене у парламенту. Имали смо екстремну левицу и екстремну десницу али се дискутовали на веома цивилизован и демократских начин”, додаје Стојановић.

Пројекат ”Мој посланик” је 2016. године покренула организација Проактив из Ниша. У успешној реализацији иницијативе помажу регионални партнери: Тимочки омладински центар из Зајечара за исток Србије, Едукативни центар Крушевац за Расински округ и организација Урбан ин из Новог Пазара за Рашки округ. Пројекат финансира НЕД (National endowment for democracy).

ФОТО: Проактив

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content