PROJEKAT UDRUŽENJA “OSMEH NA DLANU”: “Mogu biti krojač”

Na konkursu koji je organizovalo Proizvodno trgovinsko preduzeće DIS DOO Krnjevo pod nazivom “Znanje zna budućnost 2021″ od velikog broja pristiglih prijava odabrano  je 105 internih i 47 eksternih prijava medju kojima je i prijava Udruženja ‘Osmeh na dlanu” pod nazivom “Mogu biti krojač”.
Ovim projektom smo obezbedili sredstva za kupovinu mašina za šivenje, tekstilnog materijala i konca za rad i posetu jednoj tekstilnoj fabrici u Rasinskom okrugu. U projekat ce biti uključeni mladi sa smetnjama u razvoju koji su vec radili na krojačkim radionicama,  na Javnim radovima osoba sa invaldiitetom uz podršku NSZ Kruševac kao i mladi sa smetnjama u razvoju koji žele da nauče osnovni rad na mašinama uz podršku roditelja i saradnika stručnjaka.
Izradjivaćemo  jednostavne proizvode: kuhinjske krpe, jastučnice, čaršave, torbe. Učesnici projekta će imati mogućnost da obnove rad na mašinama, nauče neke nove radnje, usavrše rad na novim mašinama i stečeno znanje iskoriste pri zapošljavanju, za rad u kućnim uslovima,kako bi obezbedili ekonomsku stabilnost porodice, radni staž i penziju.
Realizacija projektnih aktivnosti trajaće tri meseca, organizoavnjem krojačkih radionica dva puta nedeljno, i kao završna aktivnost bice organizovana humanitarna izložba radova sa krojačkih radionica uz poštovanje epidemioloških mera , ako uslovi budu to dozvoljavali”, ističe  Svetlana Ivanovic, zamenica  predsednika udruženja.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content