Radikalima naprednjaci prihvatljivi kao koalicioni partner!

0

Kruševački radikali spremni su da nakon lokalnih izbora prave koaliciju sa svim strankama osim sa socijalistima, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Momčilo Duvnjak.

Do raspisivanja izbora ostale su dve nedelje. Posle lokalnih izbora SRS će sigurno imati odbornike u lokalnoj skupštini i spremni smo da pravimo koaliciju sa svim strankama koje prihvate naše uslove i program, uključujući i Srpsku naprednu stranku. U SNS ima stručnih ljudi sa kojima se može razgovarati. Žao nam je što u poslednje dve godine umesto Nestorovića gradonačelnik nije bio Miloje Mihajlović – Meda, jer bi rezultati lokalne vlasti bili mnogo bolji. Da bi ušli u koaliciju SNS mora da se odrekne problematičnih ljudi, kao što je njihov sekretar, koji je pred prošle izbore uhvaćen u “DIS”-u kako krade salame i čajnu kobasicu. – istakao je Momčilo Duvnjak.

Dejan Marinković i Momčilo Duvnjak iz Srpske radikalne stranke FOTO: S. Milenković
Dejan Marinković i Momčilo Duvnjak iz Srpske radikalne stranke FOTO: S. Milenković

Duvnjak smatra da je “SPS najveće zlo u Srbiji od 5. oktobra!”

U gradovima gde SPS nije u vlasti nešto i funkcioniše. Kadrovi SPS su najveće zlo za Kruševac. Bruka je da nam Tasić, Nikolić, Maksimović vode grad! Od svih javnih preduzeća najviše problema bilo je u “Vodovodu” gde su direktori bili članovi SPS. – zaključio je Duvnjak.

Radikali su najavili da će, ukoliko uđu u vlast nakon lokalnih izbora, tražiti ukidanje komunalne policije i “pauka”.

Komunalna policija je partijska vojska koja se bije po kafićima. Kruševac za funkcionisanje komunalne policije godišnje izdvoji više od 40 miliona dinara. Te pare se mogu iskoristiti za popravku domova kulture u selima, nabavku besplatnog sadnog materijala za mlade poljoprivrednike. Tražićemo da se direktori javnih preduzeća biraju na konkursu. Neki su bili dobri, poput Bobana Kostića iz Komunalnog preduzeća, ali drugi nisu. Ostavke treba da podnesu direktorka “Nate Veljković”, direktor Sportskog centra, Dragan Azdejković, jer se nije snašao u Toplani…– smatra lider kruševačkih radikala.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content