РЕЗУЛТАТИ ПОЛИЦИЈЕ: Мање саобраћајних несрећа, више дела из привредног криминалитета

У првих девет месеци ове године, у саобраћајним незгодама у  Расинском округу погинуло је 17 особа, троје више него у истом периоду прошле године.

У овом периоду су се догодиле две саобраћајне несреће са повређеним лицима мање, али је било више погинулих лица – 17, док је у првих девет месеци прошле године у саобраћајним несрећама погинуло 14 лица”, рекао је начелник Полицијске управе Крушевац, Иван Миленковић представљајући резултате рада у првих девет месеци.

Иван Миленковић, начелник ПУ Крушевац, представио је резултате рада у првих девет месеци ФОТО: ЦИНК

У контроли саобраћаја, је откривено 21.406 прекршаја, док их је у истом периоду 2022. године било 21.316. Забележено је 1.163 прекршаја због вожње под утицајем алкохола, док је у истом периоду претходне године било 2.600  таквих прекршаја.

“Активностима које спроводимо кроз локалне и регионалне акције се трудимо да поправимо стање безбедности учесника у саобраћају, да утичемо на оне факторе и чиниоце који највише доводе до најтежих саобраћајних несрећа. Најзаступљенији фактори су прекорачење брзине, у овој години је било 7.770 таквих прекршаја, док је у истом периоду прошле године било 5.691”, додао је Миленковић.

У посматраном периоду је због вожње под утицајем алкохола, који је био изнад 1,2 промила, задржано 214 особа, док је годину раније било 304 задржавања. Број оних који су ухваћени у вожњи под дејством психоактивних супстанци мањи је него у истом периоду претходне године – 85 наспрам 109 у 2022. години.

Миленковић је нагласио да се доста ради на превентивним активностима и то са различитим групама учесника у саобраћају.

Што се тиче кривичних дела из области привредног криминалитета откривено их је за 25 одсто више, у првих девет месеци ове године 70, за која је пријављено 59 лица, док је у истом периоду прошле године било 52 таква дела. Регистровано је десет крађа мање него лане а проценат расветљених случајева је 77%.

“Генерално гледано стање безбедности на подручју Полицијске управе Крушевац може да се оцени као повољно. Лична и имовинска сигурност грађана и осећај сигурности, су оно на чему свакодневно радимо. Желимо да грађани имају осећај да су безбедни и да имају поверење у полицију”, закључио је у свом обраћању новинарима Иван Миленковић, начелник Полицијске управе Крушевац.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content