Roditelji traže povratak omiljene vaspitačice na posao!

0

Tridesetak roditelja iz Medveđe i Bogdanja protestovalo je danas u centru Trstenika jer je vaspitačica Andrijana Bajić, koja je radila sa njihovom decom, nakon sedam godina ostala bez posla.

Kao roditelji imali smo odličnu saradnju sa vaspitačicom Andrijanom Bajić. Ona je odlična radnica i prosto je preporodila vrtić poslednjih nekoliko godina. Deca je obožavaju a na njenu inicijativu, uz pomoć meštana, vrtić je okrečen, sređen…Sramota je što je sedam godina radila na ugovor. Obraćali smo se mnogima ali smo od svih dobijali isti odgovor „To je politika!“. Tokom leta smo se dogovarali sa Andrijanom šta da radimo u ovoj godini a sada su je otpustili. – kaže Dejan Kovačević, predsednik Saveta roditelja vrtića u Medveđi.

Protestni skup roditelja iz Medveđe i Bogdanja FOTO: KruševacPress
Protestni skup roditelja iz Medveđe i Bogdanja FOTO: KruševacPress

Roditelje mališana iz Medveđe podržavaju i roditelji iz susednog Bogdanja gde je odeljenje vrtića zatvoreno. U Medveđi u predškolskoj grupi ima 13 mališana a u mešovitoj grupi, gde su mlađa deca, 20. Sa njima rade dve vaspitačice od kojih je jedna početkom septembra prebačena iz Trstenika.

U Dečjoj ustanovi „Biseri“ kažu da su morali da vode brigu o radnicima koji su u stalnom radnom odnosu.

Andrijana Bajić je dobar radnik, ima licencu ali ona nikada nije zasnovala radni odnos već je radila na određeno vreme. Manje je dece po selima, grupe se smanjuju pa samim tim i broj zaposlenih. Problem je što ona hoće da radi samo u Medveđi a ne u nekom drugom selu a roditelji traže samo nju. Vaspitačica koju smo poslali u Medveđu je takođe kvalitetna i ima licencu. – objašnjava Vesna Veljović, direktorka Dečje ustanove „Biseri“.

Na skupu u Trsteniku potpisivana je peticija kojom se traži vraćanje Andrijane Bajić na posao u Medveđi. Prikupljanje potpisa biće nastavljeno i narednih dana.

Andrijana Bajić ističe da je iznenađena jer joj ugovor nije obnovljen.

Ugovor su mi obnavljali na svaka dva meseca. Poslednji je istekao 15. juna ali tokom leta nikada nije ni bio obnavljan. Devet godina radila sam na određeno vreme a sedam godina u Medveđi. Iznenađena sam jer su pozvani neki radnici koji takođe rade na određeno a mlađi su od mene i imaju manje staža. Neki od njih rade tek godinu dana. Sumnjam da iza svega stoji politika jer nisam članica nijedne stranke niti me to interesuje. – kaže Andrijana Bajić.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content