SASTANAK U MINISTARSTVU GRAĐEVINARSTVA: Početak izgradnje Moravskog koridora u junu ove godine?

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je sastanak na temu izgradnje Moravskog koridora od Pojata do Preljine sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će ovaj auto-put prolaziti, kao i sa predstavnicima kompanija i instituta koji učestvuju u projektovanju i budućoj izgradnji koridora.

Mihajlovićeva je istakla da je Moravski koridor od izuzetnog značaja za Srbiju, jer će povezati centralni deo zemlje sa koridorima 10 i 11 i doprineti privrednom razvoju i kvalitetnijem životu građana.

Ministarstvo koje vodim je vaš centar za ovaj projekat. Tu smo da vam pružimo potrebnu pomoć i podršku kako bismo na vreme završili sve pripremne radove, pre svega oko eksproprijacije parcela, da bi izgradnja Moravskog koridora počela u junu ove godine”, rekla je ona obraćajući se predsednicima lokalnih samouprava.

Za izgradnju Moravskog koridora, odnosno auto-puta od Pojata do Preljine, dugog 110 kilometara, potpredsednica Vlade potpisala je u oktobru prošle godine Memorandum o razumevanju i saradnji sa konzorcijumom kompanija “Behtel” i “Enka”. Procenjena vrednost radova je oko 800 miliona evra.

Današnjem sastanku prisustvovali su gradonačelnici Čačka, Kraljeva i Kruševca, predsednici opština Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac, direktor JP “Putevi Srbije”, predstavnici “Koridora Srbije”, CIP-a, Instituta za puteve, Republičkog geodetskog zavoda i Instituta “Jaroslav Černi”.

FOTO: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content