Skupo plaćena taksa na nasleđeno grobno mesto!

Penzioner iz Kruševca Tomislav Cvetanović (66) morao je da taksu za nasleđeno grobno mesto svoje pokojne babe plati 8.826 dinara kako bi izbegao dalju globu prinudnog izvršitelja!

Cvetanoviću je pre dve godine umrla majka a jedino što je od nje nasledio bilo je grobno mesto njene pokojne majke, njegove babe, na Starom groblju u Kruševcu. Sudska taksa nakon ostavinske rasprave iznosila je 1.000 dinara. Tomislav je nije odmah platio i to ga je koštalo osam puta skuplje!

Nisam u tom trenutku imao para jer mi je trebalo za lekove teško obolele supruge. U međuvremenu mi je stigla opomena na 500 dinara a krajem septembra mi je došlo rešenje da uplatim sudsku taksu od 1.890 dinara. U isto vreme dobio sam rešenje od sudskog izvršitelja, kojem je predat slučaj, da platim oko 4.000 dinara. – objašnjava Cvetanović.

Tomislav je novac uplatio posle par dana ali je 20.oktobra bio neprijatno iznenađen kada je video da mu je sa računa skinuto 8.826 dinara.

Otišao sam u Fond penzionog osiguranja i tamo su mi objasnili da su mi novac skinuli na osnovu rešenja sudskog izvršitelja. Otišao sam kod tog izvršitelja a on mi je objasnio da sudska taksa i njegovi troškovi moraju da se plate. Kakve je on troškove imao oko mene osim što je poslao dopis? Kakva je ovo država koja otima pare od bolesnih penzionera i gura ih u džepove sudskih izvršitelja?– pita se očajni penzioner čija penzija iznosi 24.000 dinara.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content