Smrtno stradao reprezentativac Srbije u futsalu!

Stefan Milanović, golman reprezentacije Srbije gluvih i nagluvih u futsalu, smrtno je stradao u nedelju, u saobraćajnoj nesreći kod sela Zablaće, na putu Kraljevo – Čačak.

Stefanov mlađi brat Nemanja (23) je ozbiljno povređen u nesreći i još uvek se nalazi u čačanskoj bolnici.

U vozilu marke „golf“, koji je vozio Stefan, nalazila su se još dvojica gluvonemih sportista iz Kruševca, Aleksa Aleksić i Miroslav Ćalić, koji su pretrpeli lakše povrede. Četvorica momaka su putovala u Čačak na turnir u rukometu i odbojci.

Stefan Milanović je bio golman reprezentacije Srbije u futsalu
Stefan Milanović je bio golman reprezentacije Srbije u futsalu

Stefan Milanović (26) je bio izuzetan sportista i danas je trebalo da sa reprezentacijom Srbije otputuje u Španiju, u grad Ajamont, na Prvenstvo Evrope u futsalu.

U porodici Milanović i Organizaciji gluvih i nagluvih u Kruševcu su šokirani tragedijom mladih sportista.

Ovo je užasna nesreća! Stefan je u našoj organizaciji bio, praktično, od rođenja kao i Nemanja. Njihovi roditelji, Radomir i Mira, su takođe gluvonemi. Majka je u šoku. Juče je zbog nje dva puta dolazila Hitna pomoć, a i danas smo je vodili kod lekara. Nemanja još uvek ne zna da mu je brat poginuo. On bi večeras trebalo da bude prebačen u Kruševac. Ništo gore toj divnoj porodici nije moglo da se desi. – slomljenog glasa priča Ivana Đorđević Filipović, sekretar Organizacije gluvih i nagluvih u Kruševcu.

U porodici Milanović niko nije radio. Pokojni Stefan je završio za autolimara, a prihode je ostvarivao radeći na projektima javnih radova. Mlađi brat Nemanja je pre nekoliko sedmica dao otkaz kako bi mogao da se pripremi za Prvenstvo Evrope.

Braća su obožavala sport. Pored futsala i rukometa bili su aktivni i u drugim sportskim disciplinama. Na turnir u Čačak su krenuli da bi se družili sa prijateljima, ali i da bi se Stefan video sa devojkom iz Beograda.

U prostorijama Organizacije gluvih i nagluvih, na stolu, Stefanove fotografije i neki od brojnih pehara koje je osvojio.

– Bio je veseo mladić, uvek raspoložen za akciju! Živ, prepun energije, radostan, što bi rekli „žiška momak“. Bio je jako ponosan na svoj status reprezentativca i na to što će igrati na Prvenstvu Evrope. – pričaju Stefanovi poznanici.

Stefan Milanović biće sahranjen u utorak, u 13 sati, na Novom groblju u Kruševcu. Dolazak na komemoraciju koja će prethoditi sahrani najavili su predstavnici više od 40 organizacija gluvih i nagluvih iz Srbije i Crne Gore, kao i Sportskog saveza gluvih i nagluvih Srbije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content