СНС И СПС СЕ ДОГОВОРИЛИ У АЛЕКСАНДРОВЦУ: Јелена Пауновић на челу општине

Владајућу коалицију у Александровцу чиниће одборници СНС и СПС а на челу општине биће, по први пут у историји Жупе, једна жена – Јелена Пауновић.

Српска напредна странка има у локалном парламенту 22 одборника а Социјалистичка партија Србије осморо. Коалиција ове две странке довољна је за “танку већину” од 30 одборника јер у опозицији остају ГГ „Покрет Жупу – др Југослав Стајковац“ и ГГ „Буђење Жупе – Иван Брборић“ са по 11 одборника и „Србија против насиља – Мирослав Мики Алексић – проф. Драгиша Стаменковић“ са седморо одборника, дакле укупно 29 одборника.

За заменика председнице општине изабран је Немања Прибаковић, мастер инжењер технологије, док су нови чланови Општинског већа Марија Милановић, Милорад Радулац, Зоран Катанчевић, Дејан Лазић и Иван Михајловић.

За председника Скупштине општине изабран је адвокат Милан Минић, који је досада био на дужности начелника општинске Управе.

Александровац је трећа локална самоуправа у Расинском округу у којој је након избора 17. децембра 2023. године конституисана локална власт. У све три општине дужност председнице обављаће жене – у Ћићевцу др Мирјана Кркић, у Варварину др Виолета Лутовац Ђурђевић и у Александровцу Јелена Пауновић.

Након локалних избора 2020. године Александровац је био једина општина у Расинском округу на чијем челу је био мушкарац.

ФОТО: Фејсбук страница Независне народне новине Расинског округа

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content