Srednja škola u Varvarinu upisuje tehničare za industrijsku i farmaceutsku tehnologiju

0

Srednja škola Varvarin upisaće ove godine 150 učenika, po 30 u pet odeljenja.

Pored različitih obrazovnih profila, u Srednjoj školi Varvarin učenici će od ove godine moći da upišu i novi smer, tehničar za industrijsku i farmaceutsku tehnologiju.

Tehničar za industrijsku i farmaceutsku tehnologiju je novi smer u našoj školi gde će se učenici školovati za poslove izrade farmaceutskih proizvoda, za preradu različitih sirovina i proizvodnju lekova. To je priprema učenika za rad u industrijskim pogonima farmaceutskih proizvoda, ali i u manjim farmaceutskim laboratorijama. Posle završetka četvorogodišnjeg školovanja, moguće je i dalje školovanje na sličnim fakultetima“, objašnjava direktorka varvarinske Srednje škole Vesna Čabrić i dodaje.

Za narednu školsku godinu upisaćemo učenike u različitim obrazovnim profilima, a u ponudi su Gimnazija – prirodno-matematički smer, zatim ekonomski tehničar, mašinski tehničar motornih vozila. Upisaćemo i kombinovano odeljenje automehaničara i mehaničara grejne i rashladne tehnike, po 15 učenika“, navodi direktorka Srednje škole Varvarin.

Izvor: www.varvarin.org.rs

Можда вам се допадне и Више од овог аутора

Оставите одговор

Ваша е-маил адреса неће бити објављена.

two × 3 =

Skip to content