Štede na porodiljama a plaćaju reklame!

0

Od 2012. godine dve agencije, vlasništvo lokalnih funkcionera SNS, dobile su iz gradskog budžeta i od javnih preduzeća više od 12.000.000 dinara.

Krusevac01 prostorije tv plus vlasnistvo irene gasic foto s.milenkovic

Agencije ADD Production i BNZ Higijenic, koje rade za lokalnu TV Plus, čiji je vlasnik Irena Gašić, supruga bivšeg gradonačelnika a sada ministra odbrane, dobile su od 2012. godine do danas 9.875.302 odnosno 2.162.000 dinara.

– Lokalna vlast novac građana troši kao Alajbegovu slamu! Sva ova plaćanja izvršena su sa konta gradonačelnika što znači da je Gašić, u vreme dok je bio gradonačelnik, ugovore sklapao sa svojom suprugom. Ružno je i tužno da je Dom zdravlja, u kojem lekari i osoblje nemaju sapun i ubruse već ih donose od kuće, u prošloj godini platio ADD Production 600.000 dinara a za prva četiri meseca ove godine još 240.000 dinara. Smanjuju se davanja za porodilje a troši za reklamiranje. – kaže Desimir Pavlović, odbornik i bivši gradonačelnik Kruševca.

Prema podacima iz Agencije za privredne registre zakonski zastupnik ADD Production je Predrag Vukićević, odbornik SNS i predsednik Regionalne privredne komore.

– Iza druge firme, BNZ Higijenic, stoje Nenad Andrić, predsednik Gradskog odbora SNS, Vukićević i Gašićev sin Vladan. Nema javnog preduzeća ili ustanove koja u protekle četiri godine nije imala uplate na račune ADD Production ili BNZ Higijenic. Tražili smo da ova plaćanja budu posebna tačka dnevnog reda ali vladajuća koalicija to nije prihvatila. – dodaje Pavlović.

Gradska toplana više je u 2014. godini ADD Production platila 542.229 dinara a ove godine 427.597 dinara.

– Prošle godine smo plaćali šest meseci a posle smo prekinuli. Ove godine smo počeli pre mesec dana. Hteli smo da to budu edukativne emisije, da informišemo građane o ugradnji kalolimetara. Verovatno ćemo raskinuti ugovor jer imamo drugačije planove. – kazao nam je Dragan Azdejković, direktor Gradske toplane.

Na račun dve agencije JKP “Kruševac“ je od 2013. do maja ove godine uplatilo 736.000 dinara.

– Naša reklama ide na video bimu u centru grada. To smo platili za period od šest meseci mada je išlo skoro godinu dana. Sa svim televizijama imamo dogovor o kompenzaciji. Svoja dugovanja za iznošenje smeća plaćaju tako što emituju naše reklame. – objašnjava Boban Kostić, direktor JKP Kruševac.

Iz Doma zdravlja nismo uspeli da dobijemo informaciju za koje usluge je ADD Production za proteklih 16 meseci plaćeno 840.000 dinara.

U Gradskoj upravi nisu želeli da odgovore na osnovu kog konkursa su iz budžeta platili dvema agencijama već su nas uputili na Poverenika za informacije od javnog značaja koji nam, takođe, nije odgovorio.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content