Sudimčeva i Lukić otišli u Prag po medalje!

Na Evropskom prvenstvu u badmintonu za igrače do 17 godina boje Srbije braniće Kruševljani Marija Sudimac i Sergej Lukić koji će pokušati da se domognu barem jedne medalje.

Prvenstvo Evrope se održava u Pragu a nastupiće oko 300 igrača iz 37 zemalja. Sudimčeva i Lukić nastupiće u singlu, dublu i miksu.

Sergej Lukić i Marija Sudimac sa trofejima iz Trenčina
Sergej Lukić i Marija Sudimac će pokušati da se domognu pobedničkog postolja u Pragu

Sergej Lukić, koji je sa 14 godina jedan od najmlađih takmičara, je kao drugi nosilac slobodan u prvom kolu. U drugom kolu rival će mu biti Poljak Bartoš Galacki.

U prvom kolu muškog dubla Lukić i Bugarin Ilijan Stojnov će odmeriti snagu sa estonskom kombinacijom Viktor Lindahl – Zehen Ma.

Srpski miks Lukić – Sudimac odmaraće na startu turnira dok će se za plasman u šesnaestinu finala boriti protiv Čeha Vaclava Palana i Lusi Krpatove.

Imam velika očekivanja od Evropskog prvenstva i to kada su sve konkurencije u pitanju. U muškom singlu, kao drugi nosilac, imam odličan žreb i učiniću sve da tu blakonaklonost iskoristim. Sanjam i nadam se medalji iako sam svestan da će put do postolja biti trnovit“, kazao je Sergej Lukić pred odlazak u Češku.

Sudimčeva, koja će poput Lukića biti znatno mlađa od konkurencije u Češkoj budući da joj je tek 15 ipo godina, postavljena je za osmog nosioca u ženskom singlu u kojem će joj rivalka u drugom kolu biti Turkinja Zehra Erdem.

U ženskom dublu naša reprezentativka će u Pragu nastupiti u tandemu sa Hrvaticom Ingo Sadaić. Njih dve će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča između Ruskinja Vilene Asfandirove i Viktorije Kozjareva i Mađarica Fani Dore Kiš i Kiti Šotak.

Odlično sam trenirala, kao nikada do sada, a maksimalno sam spremna da u Pragu pružim svoje partije života. Ukoliko uspem u tome mislim da postolje neće biti nemogući cilj. Nastupiću u sve tri konkurencije ali će mi fokus biti na singlu u kojem smatram, da uz mešoviti dubl, imam najviše šansi da doguram“, istakla je Marija Sudimac.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content