SUĐENJE ZA NAPAD NA BORKA STEFANOVIĆA: Završna reč i presuda 17. septembra!?

U Višem sudu u Kruševcu održano je suđenje optuženima za napad na opozicionog političara Borka Stefanovića.

Danas se u sudnici pojavio optuženi Danijel Gmijović koji je izostao sa prethodnog pretresa održanog 15. juna pa je sud naložio njegovo policijsko privođenje.

Suđenje je nastavljeno davanjem iskaza oštećenih i svedoka. Borko Stefanović je ponovio da su ga okrivljeni Danijel Gmijović Cafta, Marko Živković Buvac i Miloš Šaponjić Šapa napali 23. novembra 2018. godine ispred prostorija Mesne zajednice “Rasadnik” u Kruševcu a pri svom ranijem iskazu ostao je i aktivista Stefanovićeve stranke Boban Jovanović koji je u napadu zadobio teške telesne povrede.

Svedoci Slavenko Ivezić, načelnik odeljenja policije, i Goran Spasić, komandir policijske ispostave, govorili su o procesu prijavljivanja skupa Saveza za promene u MZ “Rasadnik” i o njihovoj komunikaciji sa policajcem Dejanom Palibrkom koji je prilikom intervencije, takođe, zadobio povrede.

Luka Đurić, koji je bio u društvu Borka Stefanovića prilikom napada, potvrdio je kako su napadnuti ispred ulaza u prostorije mesne zajednice i da je tom prilikom, u gužvi,  i sam zadobio udarac.

Ivan Mandić, funkcioner Levice Srbije iz Kruševca u vreme incidenta, posvedočio je da je od prisutnih u sali čuo da su “ispred zgrade Cafta, Buvac i ekipa”.

Kada sam izašao vani, da ispušim cigaretu, na parkingu sam video Gmijovića i Živkovića sa još nekim momcima. Njih dvojicu poznajem od ranije, iz grada, kazao je Mandić.

Predsedavajući sudskog veća Višeg suda u Kruševcu Dragan Zdravković naredni pretres je zakazao za 17. septembar 2020. godine, u 9.30 sati.

Tada bi trebalo da bude saslušan veštak Zavoda za sudsku medicinu iz Niša u vezi povreda Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića nakon čega bi zamenik javnog tužioca i zastupnica odbrane izneli završnu reč.

Očekujemo da 17. septembra bude doneta presuda u ovom slučaju koji se jako dugo vodi. Činjenice su jasne i očekujemo osuđujuću presudu, naglasio je Vladimir Todorić, advokat oštećenih.

Borko Stefanović je dodao da se nije umorio od borbe da se dođe do pravde.

Mnogo teže je Bobanu Jovanoviću koje živi ovde i te ljude mora svakodnevno da sreće. Optuženi su kao da su napravili incident na utakmici a došli su sa jasnom namerom da nas ubiju ili barem učine invalidima. Dok ne dobijemo punu satisfakciju na osnovu činjenica nećemo odustati. Nalogodavci napada nisu otkriveni a ko su saznaće se, verovatno, tek kada dođe do promene vlasti u Srbiji, dodao je Stefanović.

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content