Todorovići štrajkom traže pravdu

0

Penzioneri Radoljub i Gordana Todorović iz Kapidžije i njihova komšinica Malina Jovanović započeli su štrajk glađu ispred Gradske uprave, jer nadležni od januara nisu u stanju da reše njihov problem nastao nakon pucanja vodovodne cevi u naselju Preštip.

U januaru je pukla vodovodna cev u ulici koja prolazi iznad naše kuće. Voda je prolazila kroz kanalizacione šahte i plavila moje i još četiri domaćinstva. Pričinjena je ogromna šteta. Jedna kuća se ruši, dok su na drugoj podrumske prostorije poplavljene. Morao sam da iskopam kanal kako bi voda imala gde da teče. U julu su nešto radili na bazenu i od tada vode više nema, ali je šteta ostala“, kazao nam je Radoljub Todorović.

Gordana i Radoljub Todorović su ogorčeni na lokalnu vlast i JKP "Vodovod" foto S.Milenković
Gordana i Radoljub Todorović su ogorčeni na lokalnu vlast i JKP “Vodovod” foto S.Milenković

Todorovići su ogorčeni na Gradsku upravu, JKP “Vodovod”, Direkciju za urbanizam i Zavod za javno zdravlje.

Niko ništa ne priznaje, a daju pogrešne informacije. Ne mogu da dobijem dokumentaciju, izveštaje komunalne inspekcije i komunalne policije. Direkcija je uradila dvoličan izveštaj u kojem tvrde da nisu kompetentni. Danas me je primio Dušan Todorović, načelnik za opšte i upravne poslove, i rekao da napišem zahtev Gradskom veću. Od januara sam potrošio više od 1.000 evra samo na gorivo dolazeći ovde. Ovo je politička igra, jer je u “Vodovodu” SPS, a ovde SNS, pa se šutiraju ispod stola“, priča Radoljub, dodajući da zbog ovog problema ne može da ode u Beograd na operaciju kolena.

Gordana Todorović objašnjava da su joj inspektori kazali da ne koristi povrće iz bašte, jer su se tu slivale fekalije.

U komšijskom bunaru bila je gomila uložaka i drugog smeća. Komunalni inspektori su nam rekli “Da ste vi krivi, već bi vas tužili”. U “Vodovodu” sa nama neće da razgovaraju. Obraćali smo se gradonačelniku četiri puta, a jutros je ušao na sporedna vrata kako bi nas izbegao. Tvrde da su nam štetu napravile podzemne vode. Živim na Preštipu 45 godina, suprug 62 i tu nikada nije bilo podzemnih voda”, uverava nas Gordana.

Todorovići procenjuju da im je pričinjena šteta od 100.000 evra.

Uništena su mi tri oraha stara po 40 godina, kajsije, ali sam im to oprostio. Imam tri zahteva. Da nam renoviraju bunar, da renoviraju kuću ako može. Ako ne može, da nam obezbede novu po sistemu “ključ u ruke”. Pitanje je dana kada će kuća da nam se sruši, jer krov polazi, a zidovi pucaju. Treći zahtev je bio da srede podrumske prostorije gde je veštak procenio štetu na 2.000 evra. Ne pomeramo se odavde, dok ne rešimo problem. Kuća nam ionako više nije za život”, odlučan je Radoljub Todorović.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content