Tri medalje za Kruševljane

Na dva jaka turnira u Slovačkoj članovi juniorske badminton reprezentacije Srbije iz Kruševca  osvojili su tri medalje.

Na Softip Slovak Youth 2015 u Trenčinu Marija Sudimac je prigrabila trofej u singlu uzrasne kategorije do 15 godina. Sa tri pobede u grupi plasirala se u četvrtfinale gde je savladala Grkinju Elenu Mutevelidou. U polufinalu je oborila na pleća Čehinju Lusi Kraptovu, dok joj je finale predala Mađarica Renata Potrohorcki.

U istoj uzrasnoj kategoriji Sergej Lukić se domogao srebra. U okršaju za zlato izgubio je od prvog nosioca, Švajcarca Jana Orteua. Nakon dve pobede u grupi Sergej je u osmini finala savladao Slovaka Jakuba Horaka, u četvrtfinalu njegovog zemljaka Andreja Antošku, a u polufinalu Italijana Enrika Baronija.

Sergej Lukić, prvi sa leve strane, na pobedničkom postolju u Trenčinu FOTO: Badminton savez Srbije
Sergej Lukić, prvi sa leve strane, na pobedničkom postolju u Trenčinu FOTO: Badminton savez Srbije

Lukić i Sudimac su osvojili bronzu u konkurenciji mešovitih dublova. U polufinalu su, posle velike borbe, izgubili od mađarske kombinacije Balint Papaji, Vivijen Šandorhazi.

Zadovoljan sam učešćem naših igrača na turniru, pre svega nastupom Marije Sudimac i Sergeja Lukića. Marija se sjajnom i sigurnom igrom tokom celog turnira, pre svega u singlu, konačno pokazala u najboljem svetlu i sasvim zasluženo pobedila sve svoje protivnice. Posebno raduje visok ritam i puna koncentracija koji su je krasili na ovom jakom takmičenju. Sergej je, takođe, odigrao odličan turnir. Uprkos problema sa leđima, koji ga je pratio od drugog dana turnira, uspeo je da se posle uzbudljivih mečeva plasira u finale, gde nije mogao da prevaziđe i poslednju prepreku i pored jake želje.“, kazao je pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije Dragan Antić.

Na Yonex Slovak Junior 2015 Luka Milić je ostao bez svog prvog odličja na turnirima juniorskog Evropskog kruga. U četvrtfinalu, naš mladi reprezentativac, koji će u ovoj uzrasnoj kategoriji moći za se ogleda i naredne dve godine, izgubio je od drugog nosioca Čeha Petra Barana posle tri seta i čak 65 minuta igre.

Milić je pre ovog duela u osmini finala bio ubedljiv protiv Poljaka Aleksandera Jablonskog, osmog nosioca. U prvom kolu savladao je Švajcarca Timona Švarca, a u drugom njegovog sunarodnika Rinoja Manavalana.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content