TUŽILAŠTVO ODLUČILO: Ukinut pritvor osumnjičenima za napad na Borka Stefanovića

Trojici uhapšenih za napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, aktiviste ove stranke i policajca ukinut je pritvor, navodi Više javno tužilaštvo iz Kruševca u odgovoru Insajderu.

Pritvor je ukinut, kako je navedeno iz Tužilaštva, jer su prestali razlozi zbog kojih je određen, ali nema odgovora koji su (razlozi) u pitanju.

Insajder navodi da je sam Borko Stefanović, ali i Savez za Srbiju, ovaj napad okarakterisao kao pokušaj ubistva.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu u odgovoru na pitanja novinara Insajdera u vezi sa napadom na Borka Stefanovića pre nešto više od mesec dana, navodi da je uhapšenima ukinut pritvor jer su prestali razlozi zbog kojih je pritvor na početku i određen, ne navodeći, međutim, koji su to razlozi.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kruševcu ukinut je pritvor prema napred navedenim licima, obzirom da su prestali razlozi zbog kojih je pritvor određen“, navodi Više javno tužilaštvo u Kruševcu koje sprovodi istragu.

U Višem sudu u Kruševcu, međutim, na pitanja novinarke Insajdera koji je razlog za određivanje pa i ukidanje pritvora zamolili su da se obrate pisanim putem. Insajder navodi da su to i učinili a da odgovore čekaju.

Danijel Gmijović Cafta, Marko Živković Buvac i Miloš Šaponjić Šapa uhapšeni su ubrzo posle napada na Stefanovića koji se dogodio krajem novembra u Kruševcu. Njima je potom određen jednomesečni pritvor, koji je ukinut u petak, i sva trojica su puštena na slobodu.

U odgovoru Višeg javnog tužilaštva iz Kruševca navodi se i da su M.Š, M.Ž. i D.G. osumnjičeni da su izvršili po jedno krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, a osumnjičeni M.Š. i za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene delatnosti.

Za delo nasilničko ponašanje na javnom skupu predviđena je zatvorska kazna u rasponu od šest meseci do pet godina, a ukoliko se bude posmatralo da su krivično delo činili u grupi, kazne može ići i do osam godina zatvora, prenosi Insajder.

Imena osumnjičenih nisu bila poznata sve do sredine ovog meseca kada ih je na konferenciji za novinare javnosti otkrio Borko Stefanović. On je tada rekao da vlast krije identitet napadača na njega zbog namere da ih zaštiti.

Izvor: Insajder.net

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content