U RIBARSKOJ BANJI: Pušten u rad novi panoramski lift

U Ribarskoj Banji je otvoren novi panoramski lift koji će teško pokretnim i nepokretnim gostima omogućiti lakši pristup restoranu.

U Specijalnoj bolnici Ribarska Banja se trudimo da u svaku sezonu uđemo sa novitetima, kako u turističkom tako i u medicinskom segmentu. Panoramski lift  biće nešto po čemu će Ribarska Banja, pored ovog centralnog tornja, biti prepoznatljiva. On, pre svega,  ima funkcionalnu ulogu, jer smo na taj način omogućili svim našim gostima, pre svega onim koji su teško pokretni i nepokretni, da mogu jednostavno da dođu do restorana. Do sada smo takvim gostima služili hranu po sobama što nije bilo najbolje. Sad oni mogu uz pomoć lifta da dodju do restorana i da se osećaju kao i svi gosti”, kazao nam je dr Dušan Šokorac, direktor Specijalne bolnice Ribarska Banja.

Specijalna bolnica Ribarska Banja je završila proceduru nabavke medicinskog aparata koji se zove lokomat.

To je robot . Dakle, uvodimo robotiku u rehabilitaciji i to je nešto što sem Ribarske Banje u našoj zemlji nema niko. Za tu vrstu rehabilitacije naši pacijenti su išli u inostranstvo, a mi smo uspeli da dobijemo saglasnost Ministarstva zdravlja i uspeli smo iz sopstvenih sredstva da kupimo taj aparat uz koga ćemo moći, jedini u zemlji, da radimo tu neurološku rehabilitaciju i postizati mnogo bolje rezultate u toj vrsti rehabilitacije”, dodaje dr Dušan Šokorac.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content