У УМЕТНИЧКОЈ ГАЛЕРИЈИ: Вођење кроз изложбу и разговор са Даниелом Фулгоси

Поводом изложбе “Тамни прелаз” у петак, 21. априла, у 13 сати, у Уметничкој галерији биће организовано стручно вођење и разговор са Даниелом Фулгоси.

Овом приликом биће представљен и каталог изложбе, која обухвата цртеже и колаже настале у последњих десетак година, као серије радова или као самостални, од оних под називом Тиранин тиранину, Шапат из 2014. године све до најновијих Могућност причања и Могућност непричања, или рада Егзотика из 2023. године. Сведеним средствима, цртеж оловком, угљеном, коришћењем материјала различитог порекла, као и његовим комбиновањем са цртежом Даниела Фулгоси дефинисала је сопствени поредак у коме иза наизглед разиграности и лакоће стварања, стоји промишљеност сваког потеза и пажљив одабир свих сегмената цртежа и колажа као рефлексија личних искустава и разумевања стварности.

Даниела Фулгоси je рођена 1967. у Земуну. Бави се цртежом, графиком, колажима и уметничким књигама. Дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду 1992. године, где је завршила и постдипломске студије 1995. године. Чланица је УЛУС-а од 1992. године.

Радови јој се налазе у колекцијама Народног музеја у Београду, Музеја савремене уметности у Београду, Музеја града Београда, Галерије савремене уметности у Нишу, Wiener Art колекције, различитих установа културе и образовања, као и у приватним колекцијама.

Живи у Београду и ради као редован професор на Факултету примењених уметности у Београду, где је такође била и деканица.

Кустос изложбе: Биљана Грковић, историчарка уметности – музејска саветница

Фотографије: Иван Тасић

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content