VOLONTERSKA AKCIJA MLADIH: Dan muzike i instrumenata

U okviru projekta „Volonterski izazov – mladi pokreću zajednicu“ u prostorijama Edukativnog centra – Kruševac učenici i učenice Muzičke škole organizovali su volontersku akciju “Dan muzike i instrumenata”.

U okviru programa održan je koncert i slikanje inspirisano muzičkim performansima. Akcija je usmerena na promociju muzike i umetnosti, uključivanje lokalne zajednice i podršku mladim muzičarima/kama.

Današnja akcija je inspirisana druženjem. Želeli smo da radimo nešto što će da nas uposli ali i da bude lepo i korisno. Na današnjem koncertu najviše je zastupljen klavir jer imamo dosta učenika koji sviraju ovaj instrument, ali i harmonika, flauta i drugi instrumenti”, kazala je Nevena  Gajić, volonterka i učenica Muzičke škole “Stevan Hristić”.

Projekat „Volonterski izazov – mladi pokreću zajednicu“ sprovodi Edukativni centar – Kruševac. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), sufinansira grad Kruševac, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content