ZAHTEV PROFESORA GIMNAZIJE: Zašto se ukida odeljenje koje je uvek najbolje po rezultatima?

0

Više od 70 profesora kruševačke Gimnazije svojim potpisima podržalo je zahtev da se u ovoj školi ne ukine filološko odeljenje.

Usmenim putem smo pre dva dana obavešteni da naredne školske godine neće biti raspisan konkurs za upis u Filološko odeljenje Gimnazije Kruševac.

Smatramo da se tokom 18 godina, koliko je ovo odeljenje uspešno funkcionisalo u našoj školi, steklo dosta razloga da se nastavi sa obrazovanjem učenika na ovom smeru. Vremenom su stvoreni odlični uslovi za rad ove talentovane dece. Škola je prostorno i tehnički dobro opremljena a kadrovski resursi, tri magistra nauka, omogućavaju uspešno izvođenje nastave.

Brižan i pozitivan odnos prema ovim odeljenjima se najbolje vidi kroz uspeh učenika, koji je uvek najbolji u školi, i po rezultatima na prijemnim ispitima. Naši đaci su veoma uspešni na takmičenjima što potvrđuje i činjenica da su osvojili ukupno 65 nagrada na republičkim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, engleskog, latinskog, italijanskog i francuskog jezika u poslednjih šest godina.

Svake godine vlada veliko interesovanje učenika osnovnih škola za upis u ovo odeljenje. Od februara meseca veliki broj đaka dolazi na pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita iz srpskog jezika i književnosti i engleskog jezika koju drže naši nastavnici u školi. Zbog toga je 17 puta upisano ovo odeljenje sa maksimalnim brojem učenika.

Na osnovu broja učenika koji ove godine intenzivno pohađaju pripremnu nastavu očekuju se još bolji rezultati. Toj deci treba omogućiti nastavljanje uspešne tradicije po kojoj je naša škola prepoznatljiva”, navodi se u dopisu koji je potpisalo više od 70 profersora Gimnazije Kruševac.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content