“Zajedno za Srbiju” protiv novog zakona i Cecinog koncerta

U Gradskom odboru “Zajedno za Srbiju” tvrde da će funkcionisanje Grada Kruševca biti ozbiljno ugroženo ukoliko bude usvojen novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave.

Nacrtom Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koji je u proceduri javne rasprave, predviđeno je smanjenje prihoda gradova i opština u iznosu od osam milijardi dinara. Navedeni Nacrt predviđa da će lokalne samouprave ubuduće dobijati 50 odsto umesto dosadašnjih 80 odsto od poreza na zarade. Time se značajno smanjuje lokalni, a povećava republički budžet“, kazao je na konferenciji za novinare Miodrag Đidić.

Đidić smatra da će, ukoliko ovaj predlog zakona bude usvojen, mnoge lokalne samouprave moći da “stave katanac na vrata”.

Miodrag Đidić, šef odborničke grupe "Zajedno za Srbiju" FOTO: S.Milenković
Miodrag Đidić, šef odborničke grupe “Zajedno za Srbiju” FOTO: S.Milenković

Zakon je uperen protiv ljudi koji žive u Srbiji. I Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je protiv njega. Bojim se da podanička vlast u Kruševcu nema hrabrosti da se suprotstavi ovakvim odlukama. Da bi se nadoknadili manjkovi u lokalnim kasama maksimalno su povećani porezi na promet.Pitamo se od koga će se naplaćivati taj porez kada su građani osiromašeni? Najlakše je teret sa države prevaliti na građane”, dodao je Đidić.

U “Zajedno za Srbiju” su protiv novogodišnjeg koncerta na kojem će nastupiti Ceca Ražnatović.

Tih 80.000 evra, koliko će joj platiti, može da se upotrebi na bolji način. Lokalna vlast nije svesna teške situacije u našem gradu i pitamo se šta slave? Možda to što je pet, šest firmi poslato u stečaj? Možda će u novogodišnjoj noći trg biti pun, ali će tamo biti i mnogo ozlojeđenih”, zaključio je Đidić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content