ЗБОГ ПРОЦЕДУРАЛНЕ ГРЕШКЕ: Ученици који су малтретирали професорку враћени у школу!

Тројица ученика Техничке школе у Трстенику, која су избачена из школе јер су малтретирали наставницу енглеског језика, враћена су у школу због процедуралних грешака начињених током искључења, изјавила је председница Уније синдиката просветних радника Србије Јасна Јанковић.

Наставничко веће Техничке школе из Трстеника донело је крајем новембра прошле године одлуку да се ученици који су измакли столицу професорки енглеског и све то снимали, искључе из те школе. Инцидент је уживо преношен на Инстаграму, а онда и дељен путем Вибера. Након што је професорка пала на под, ђаци су се смејали.

„Они су се вратили у школу, али се професорка није вратила јер она још нема снаге да уђе у школу“, казала је Јанковић за Инсајдер.

Просветни радници су организовали протест после инцидента у Трстенику, а тада је поручено да ће поново изаћи на улицу, уколико не буду задовољни мерама које држава предложи.

Јанковић је нагласила да Унија неће одустати од захтева да се просветарима да статус службеног лица. Навела је и да Унија сматра да је то један од начина да држава покаже просветним радницима да жели да их заштити.

Извор: Н1

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content