Sinoć otvoreni „Bucini dani 2016“

Sinoć su u župskom Aleksandrovcu svečano otvoreni „Bucini dani 2016“. Manifestacija je posvećena Župljaninu, jednom od najvećih pozorišnih kritičara, esejisti, pesniku –  čoveku koga su glumci najviše voleli. Zbog toga je Aleksandrovac ovih dana kulturno središte Srbije.

Bucini-dani

Svečani defile manifestacije „Bucini dani 2016“

Sve je počelo svečanim defileom, šaroliko, u znaku mladosti – da se Buca ne zaboravi. Potom je bard glumišta i predsednik žirija ovogodišnjeg festivala Mira Banjac, u Zavičajnom muzeju Župe besedila o liku i delu svog prijatelja Milosava Buce Mirkovića. U centru grada postavljena je Bucina kafana, gde je on voleo da razgovara sa svojim Župljaninama, i to mu je bila inspiracija za njegovo književno stvaralaštvo. „Bucini dani“ otvoreni su u večernjim časovima u Domu kulture koji nosi njegovo ime.

Svi prisutni su moglu da uživaju u izuzetnoj predstavi „San letnje noći“, a reč je o adaptaciji scenarija Vilijema Šekspira, u izvođenju Knjaževskog srpskog teatra iz Kragujevca.

Festival „Bucini dani 2016“ trajaće do nedelje 19. juna, i publika će moći da uživa u brojnim kulturnim sadržajima. Više informacija na sajtu: www.bucinidani.rs

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Print this pageEmail this to someone