Tužna sudbina Milivoja Ranđelovića

Boban Ranđelović iz Kapidžije tvrdi da je život njegovog oca Milivoja ugrožen jer u Gerontološkom centru nema adekvatnu negu.

Milivoje, koji je pre 50 godina proglašen poslovno nesposobnim, nakon preležane upale mozga, poslednjih desetak godina se kreće uz pomoć štaka. U Gerontološki centar je smešten krajem juna ove godine. Sredinom avgusta, prilikom posete, primetio sam mu rane na nogama. Prošle sedmice to su već bile otvorene rane. Čarape su mu bile mokre i bio je mokar od pojasa nadole,“, priča Boban Ranđelović.

U Gerontološkom centru su Bobanu kazali da se Milivoje sam, bez štaka, šetao hodnikom pa je pao i tako se povredio.

Ocu je ugroženo zdravlje! Onemogućeno mu kretanje, prima previše tablet za smirivanje, niko mu ne menja “pampers”, fizijatar ga još uvek nije pregledao a trebalo bi da ide na terapiju. Svaki put kada mu dođem u posetu pita me “Kada ću da idem kući?”. Plašim se da uz ovakav odnos neće još dugo izdržati.“, dodaje Boban.

Otvorene rane za prstima Milivoja Ranđelovića
Otvorene rane za prstima Milivoja Ranđelovića

Milivoje Ranđelović je pod puno starateljstvo Centra za socijalni rad u Kruševcu stavljen aprila 2014. godine. Njegov sin se na tu odluku kao i na odnos prema ocu žalio Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja, zaštitniku građana, kabinetima predsednika i premijera Srbije. Odgovorili su mu jedino iz ministarstva uz napomenu da će “ispitati slučaj”.

U Centru su mi rekli da neće da razgovaraju samnom. Kada sam insistirao da više pažnje obrate na Milivoja socijalna radnica mi je zapretila da će ga izmestiti iz Kruševca i da neću znati gde je smešten. U Gerontološkom centru su mi kazali da nisu specijalizovano za njegovo stanje i da su ga primili zbog uregencije Centra za socijalni rad. NJegovo stanje je specifično i dok je bio kod mene supruga i ja smo o njemu brinuli 24 sata, kao da je dete.“, objašnjava Boban Ranđelović.

Stručni tim Gerontološkog centra tvrdi da Bobanovi navodi nisu tačni.

O zdravstvenom stanju Milivoja Ranđelovića postoji uredna medicinska dokumentacija. Boban Ranđelović je redovno, prilikom poseta, obaveštavan o svim činjenicama vezanim za zdravstveno stanje svog oca. Predlažemo vam da se za sve informacije vezane za Milivoja Ranđelovića obratite organu starateljstva, Centru za socijalni rad, koji ga urgentno smestio u našu ustanovu.”, objasnili su nam u Gerontološkom centru.

Iz Centra za socijalni rad su nam odgovorili da je “Milivoje Ranđelović po proceni stručnog tima radnika smešten u Gerontološki centar u Kruševcu gde se u potpunosti i na najbolji način zadovoljavaju njegovi interesi u pogledu egzistencijalnih i zdravstvenih potreba, kao i zaštita njegove ličnosti.”

U dopisu se navodi da je Milivoje “pod stručnim nadzorom lekara u ustanovi i po potrebi se obavljaju specijalistički pregledi i analize koristeći usluge Zdravstvenog centra u Kruševcu.”

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

2 + seven =