Košarkaši Napretka startuju protiv Tamiša

Trener košarkaša Napretka Nebojša Raičević za KruševacPress govori o ambicijama i planovima ekipe pred početak takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije.

U odnosu na prošlu sezonu iz kluba su otišla šestorica igrača a doveli smo trojicu. Slobodan Pejović igra na mestu pleja, igrao je za naš klub pre pet sezona. Dušan Ognjenović je 216 centimetra visoki centar i Marko Ćirović, 204 centimetra visok krilni centar. Realno, za igranje u Košarkaškoj ligi Srbije potreban nam je bio još jedan igrač ali finansijske mogućnosti to nisu dozvolile“, objasnio nam je trener Nebojša Raičević.

Košarkaši Napretka u subotu započinju takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije
Košarkaši Napretka u subotu započinju takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije

Košarkaši Napretka su u pripremnom periodu odigrali 13 utakmica protiv ekipa iz Srbije i inostranstva.

Dobro smo odradili pripremni period. Dobili smo 11 utakmica a samo dve izgubili. Na tom podatku i gradimo naš optimizam da ćemo ove godine igrati bolje i imati bolje rezultate nego u prošloj sezoni. Nas primarni cilj je da stabilizujemo klub, da ne brinemo o opstanku i da ovaj sastav odigra nekoliko sezona zajedno. I ove godine ćemo biti medju najmladjim ekipama u ligi. Finansije jesu problem ali se od toga ne može pobeći“, ističe Raičević.

U 1. kolu Košarkaške lige Srbije, koja startuje u subotu, rival Napretku je pančevački Tamiš.

Veoma nezgodna ekipa koja je igrala Super ligu. Borićemo se iako je nezgodna prva utakmica kući u prvenstvu protiv ozbiljne , jake ekipe. Šanse su pola-pola, ali ćemo probati, uz podršku publike, da dodjemo do veoma važne pobede, koja bi nam bila veliki podstrek”, zaključuje Nebojša Raičević, trener košarkaša Napretka.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content