U GALERIJI KCK: Izložba radova sedmogodišnjeg Luke Stepanovića

U Kulturnom centru Kruševac, večeras će biti otvorena prva samostalna izložba radova sedmogodišnjeg Luke Stepanovića pod nazivom “Šta je sreća?”

Luka Stepanović crta i slika od svoje druge godine a član Likovnog studija KCK “Maja Olić” je od 2020. godine. NJegova mentorka Marija Stojadinović je fascinirana Lukinim talentom.

Sedmogodišnji Luka Stepanović pored svojih radova FOTO: KrusevacPress

Pedagoškim radom se bavim od 2002. godine i mogu reći da do sada nisam radila sa ovako talentovanim detetom a bilo je jako puno nadarene dece. NJegov potencijal je prva primetila vaspitačica u vrtiću a od prošle godine je član Likovnog studija. Pokazuje posebno interesovanje za slikanje a motivi koji mu privlače pažnju su različiti. Pokazuje potpunu umešnost u predstavljanju portreta, figura, pejzaža ali i životinja”, naglašava Marija Stojadinović.

Simpatični Luka ističe da podjednako voli da crta i slika prirodu, portrete ali i životinje, najviše pse. Želeo bi da jednog dana bude slikar a dečje iskreno priznaje da je neke svoje radove, četiri portreta, poklonio  drugaricama iz vrtića.

Lukina mama Nataša dodaje da su slučajno uočili njegovu strast prema crtanju i slikanju jer u porodici niko nije posvećen ovoj vrsti umetnosti.

Na izložbi u Galeriji KCK posetioci će moći da vide 29 radova Luke Stepanovića rađenih različitim tehnikama na kojima su mrtva priroda, portreti i slike životinja.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content