Agonija stanovnika Ražnja

0

Stanovnici dela Ražnja poznatog kao Selo Varoš na temparaturi od skoro 40 stepeni imaju samo sat vremena dnevno pijaću vodu iz vodovoda.

Centar Ražnja
Centar Ražnja

– Restrikacijama vode pogođeno je više od 200 domaćinstava. Danima preživljavamo agoniju, jer ne možemo da se okupamo, da uključimo mašinu za pranje veša. Noćas je voda došla oko četiri sata, a već oko pet je nestala. Nikada ne znamo kada će stići, a ne možemo po čitavu noć da dežuramo. Ponekad vodu dobijemo u toku dana, a posle sat ili dva nestane. – ogorčena je penzionerka Radmila Popović.

Nevolje stanovnika Selo Varoši traju već godinama. Početkom juna dobili su obećanje da će njihov problem biti rešen do 26. juna, ali ni taj rok nije ispoštovan.

– Niko na nas ne obraća pažnju, jer su ovde većinom staračka domaćinstva. Para nemamo da kopamo bunare kako bi imali barem tehničku vodu. Neshvatljivo nam je da ima vode za izgradnju motela i za druge delove Ražnja, ali ne i za nas. – pitaju se ljutiti građani.

U JKP “Komunalac” ističu da su prinuđeni da u letnjim mesecima uvode restrikcije, jer građani vodu iz vodovoda koriste za polivanje travnjaka i pranje kola.

– Dva bunara ne mogu da zadovolje potrebe svih stanovnika priključenih na vodovodnu mrežu. Centar Ražnja i niži delovi uvek imaju vodu, ali je problem sa višim delovima među kojima je i Selo Varoš. U dogledno vreme nije planirano povećanje kapaciteta, a građani će morati racionalnije da koriste vodu kako bi izbegli restrikcije. – kazali su nam u JKP “Komunalac”.

S.M.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content