Iz Direkcije za izgradnju demantuju odbornika Miroslava Miloševića

0

Slavoljub Savić, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Varvarin, tvrdi da navodi odbornika Miroslava Miloševića, objavljeni u tekstu “Platili 21 milion dinara za nepostojeće projekte“, nisu tačni.

Podsećamo da je Milošević optužio nadležne u Opštini Varvarin da su AD “Kirilo Savić” iz Beograda platili 21 milion dinara za šest ugovora za izradu projektno – tehničke dokumentacije, a da rokovi nisu ispoštovani, iako su odavno prekoračeni.

– Projektno – tehnička dokumentacija za sanaciju, zatvaranje i rekultivaciju lokalne deponije “Moravište” u Varvarinu, kao i projektno – tehnička dokumentacija za sanaciju, zatvaranje i rekultivaciju deponije u Obrežu, sprud Velike Morave, su urađeni i isplaćeni u celosti i predati Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine na saglasnost. Glavni projekat kanalizacione mreže za naseljena mesta Obrež, Bačina, Maskare i Bošnjane je takođe urađen i predat investitoru, dok je ostala projektno – tehnička dokumentacija, za tri projekta, u fazi izrade. – navodi Slavoljub Savić.

Ukupna vrednost svih šest ugovora je 27.411.550 dinara, a do sada je, prema podacima Direkcije za izgradnju i urbanizam Varvarin, plaćeno 21.582.550 dinara.

Savić objašnjava da je zaključcima Opštine Varvarin Direkciji za urbanizam i izgradnju data saglasnost za potpisivanje aneksa ugovora, koji se odnose na produžetak rokova, te da prvobitno planirani novčani iznosi nisu prekoračeni.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

17 − 2 =

Skip to content