Akcije aktivistkinja povodom Međunarodnog dana žena

Udruženja žena Peščanik i Mreža braniteljki ženskih prava Rasinskog okruga organizovaće različite javne događaje u svih šest gradova našeg okruga povodom Međunarodnog dana žena.

Trstenik: Koktel radi razmene mišljenja između proizvođačica i žena iz Mreže braniteljki ženskih prava RO i upoznavanje sa pravima na rad i zaradu.

Brus: Čajanka pod nazivom „Zajedno smo jače“ za žene iz lokalne uprave Brus, preduzetnice i aktivistkinje ženskih prava, 7. marta 2016 u 12 časova u holu Doma kulture u Brusu. Čajanku će otvoriti Milica Mihajlović, sekretarka Skupštine opštine Brus i predsednik opštine Milutin Jeličić. Prisutnima će biti prikazan film „Priručnik za održivost rodne ravnopravnosti“ sa primerima dobre prakse u Švedskoj i podeljen promotivni materijal, kao i pokloni učesnicama.

Ćićevac: Sastanak aktivistkinja Mreže braniteljki ženskih prava RO i predstavnica Saveta za rodnu ravnopravnost, 8. mart 2016. U 14 časova u zgradi Skupštine opštine Ćićevac – diskusija na temu položaja žena i rodne ravnopravnosti, projekcija filma i uručivanje poklona ženama aktivnim u borbi za ženska prava.

Aleksandrovac: Ženska skupština, 8. marta 2016. U 12 časova u Svečanoj sali opštine Aleksandrovac – aktivistkinje udruženja „Ž kao žena i kao Župa“, žene iz Lokalne uprave i institucija Aleksandrovca mapiraće probleme vezane za socio-ekonomski položaj žena u Župi i detaljnije se upoznati sa istorijom ženskog aktivizma u svetu i Srbiji.

Varvarin: Ulična akcija, 8. mart 2016. U 13 časova u centru Varvarina – deljenje promotivnog materijala vezanog za prava žena i nasilje prema ženama i anketiranje građanki o potrebama i stanju ženskih prava u Varvarinu.

Kruševac: Ulična akcija, 8. mart 2016, u 12 časova na Trgu mladih u Kruševcu. Na protestu će govoriti i Zorica Savić Nikolić, predsednica sekcije žena Saveza samostalnih sindikata Srbije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content