ALTERNATIVNI CENTAR ZA DEVOJKE: Kamp za Super devojčice na Jastrepcu

 Alternativni centar za devojke sprovodi projekat „Kamp za Super devojčice“. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Fokus ReLOaD2 projekta je jačanje partnerstva između lokalnih samouprava i civilnog društva, širenjem uspešnih modela transparetnog finansiranja organizacija civilnog društva, iz budžeta lokalnih samouprava, usmerenog ka većem građanskom učešću i učešću mladih u procesima donošenja odluka i unapređenju pružanja usluga u lokalnim zajednicama. Grad Kruševac je jedna od lokalnih samouprava koja učestvuje u ovom projektu.

U periodu od 25. do 27. novembra 2022. godine, Alternativni centar za devojke realizovaće „Kamp za Super devojčice“ na Jastrepcu. Učesnice Kampa, njih ukupno 20, dobitnice su stipendija „Super devojčice“ i „Super devojčice u IKT“ koje je Alternativni centar za devojke dodelio tokom 2021. i 2022. godine, u okviru crowdfunding kampanje „Podrži Super devojčice“.

Dobitnice stipendija su talentovane devojčice koje su ostvarile zapažene uspehe u oblasti nauke, umetnosti i sporta. Program Kampa podrazumeva realizaciju rodno-senzitivnog seta edukativno-kreativnih radionica, osmišljenih u cilju afirmacije obrazovanja i profesionalnog/razvojnog napredovanja devojčica. Kamp takođe podrazumeva razmenu iskustava i znanja između učesnica koje dolaze iz različitih delova Srbije, priliku za druženje i nova vršnjačka prijateljstva. Realizatorke radionica na Kampu poseduju višegodišnje iskustvo i zapažene rezultate u radu sa decom i mladima, a sa učesnicama će raditi na temama koje u najširem smislu tematizuju položaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

žena i devojčica u nauci, umetnosti i sportu, nekada i sada, kao i izazove i perspektive sa kojima se suočavaju u svom profesionalnom radu i napredovanju.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content