ALTERNATIVNI CENTAR ZA DEVOJKE: Stipendije za “Super devojčice”

Alternativni centar za devojke iz Kruševca, povodom Međunarodnog dana devojčica u IKT- u, organizuje Konkurs za dodelu stipendija za “Super devojčice u IKT- u”. 
 
Stipendije su namenjene devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina, koje poseduju znanja, veštine ili talente u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija i koje žele da se na tom polju dodatno usavršavaju.
 
Biće dodeljene 3 jednokratne stipendije u novčanom iznosu od 25.000,00 dinara.
Rok za konkurisanje je do utorka, 26. aprila 2022. godine do ponoći.
Kandidatkinje koje uđu u uži izbor biće pozvane na online intervju 27.aprila 2022.
 
Link za prijavu na konkurs:
 
Više detalja na:
Međunarodni dan devojčica u IKT je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu. Prvi put je obeležen 2001. godine u Nemačkoj i od tada je u aktivnostima koje su posvećene ovom danu učestvovalo više miliona devojčica širom sveta. Obeležavanje Međunarodnog dana devojčica u IKT trebalo bi da podstakne i ohrabri devojčice da prilikom odabira budućih profesija ali i hobija ne podležu stereotipima i biraju zanimanja iz sektora informaciono komunikacionih tehnologija. Devojčice se osnažuju da se rukovode sopstvenim talentima i željama uprkos očekivanjima često nepodržavajuće i patrijahalne sredine.
 
Građani i građanke, kao i pravna lica ukoliko žele ovu kampanju mogu podržati uplatom na tekući račun Alternativnog centra za devojke.
Podaci za uplatu:
Uplatilac: Ime, prezime i adresa
Svrha uplate: Kampanja “Super devojčice u IKT-u”
Primalac: Alternativni centar za devojke, Balkanska 49/4, 37000 Kruševac
Račun primaoca: 205-186047-85, Komercijalna banka
 
 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content