BEZOBRAZNO I BAHATO: Opšta bolnica tri meseca odbija da odgovori na pitanja o kadrovima!

KruševacPress ni posle skoro tri meseca i nekoliko poslatih dopisa nije uspeo da iz Opšte bolnice Kruševac dobije informacije koje se odnose na funkcionisanje ove ustanove od vitalnog značaja za naš grad i okrug.

Već godinama Opšta bolnica Kruševac ima probleme sa specijalistima određenih profila ali i drugim medicinskim osobljem. Ovi problemi su se poslednjih meseci uvećali jer je veliki broj lekara, medicinskih tehničara ali i nemedicinskog osoblja, kako saznajemo, otišao u inostranstvo, penziju ili započeo privatnu praksu.

U želji da Kruševljane informišemo o tome kakvo je stanje u Opštoj bolnici zamolili smo nadležne da nam obezbede sagovornika koji bi, pored ostalog, odgovorio na sledeća pitanja:

– Koliko Opšta bolnica Kruševac trenutno ima zaposlenih, medicinskog i nemedicinskog osoblja?
– Koliko zaposlenih na određeno vreme ima Opšta bolnica Kruševac?
– Koliko prekvalifikovanih medicinskih radnika je zaposleno u Opštoj bolnici Kruševac u poslednje četiri godine?
– Koliko medicinskih radnika je napustilo Opštu bolnicu Kruševac u poslednje dve godine,?
– Za kojim profilom radnika postoji potreba, koja vrsta specijalista nedostaje Opštoj bolnici Kruševac?
Smatramo  da građani Kruševca i pacijenti Opšte bolnice imaju pravo da znaju ove podatke jer od dobijamo informacije da se umesto medicinskih radnika koji su otišli u inostranstvo ili penziju zapošljavaju stranački kadrovi, bivši poslastičari, frizeri, kuvari prekvalifikovani po kratkom postupku, u privatnim školama, za medicinske tehničare.

Građani se svakodnevno žale na kvalitet usluge u Opštoj bolnici a da je stanje loše konstatovao je i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar prilikom posete ovoj ustanovi krajem juna 2018. godine.

Ovo je katastrofa. Džaba investicije, džaba tolika ulaganja, specijalizacije u ljude i sve drugo, kad ovolikio pacijenata čeka na lekare, od kojih su neki na bolovanju, neki tu negde, ili na nekom drugom poslu. Ovde je zatajila organizacija pojedinaca. 

Šta će nam onda direktor, ako ne funkcioniše sistem, pa ljudima ispada kriva vlast, kriva država. Pod hitno, dovešćemo nove ljude, pacijenti ne mogu i ne smeju da čekaju, ne znajući ni dokle, iako imaju zakazane termineporučio je tada ministar zdravlja ali nije poznato i da li je nešto konkretno preduzeto.

U interesu svih građana Kruševca KruševacPress će i dalje nastaviti da postavlja pitanja Opštoj bolnici Kruševac sa nadom da ćemo u dogledno vreme dobiti odgovore.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content