BEZOBZIRNA BIROKRATIJA: Pokojniku posle devet godina poslali opomenu da plati porez na pištolj!

0

Otac i sestra S.B., koji je preminuo pre devet godina, bili su šokirani kada im je nedavno iz Poreske uprave stiglo rešenje prema kojem pokojnik treba da plati porez na oružje koje je odjavio dve godine pre smrti!

Moj brat blizanac je iznenada preminuo 8. jula 2007. godine od srčanog udara. Dve godine pre smrti, 2005. godine, dobrovoljno je predao Policijskoj upravi Kruševac svoj pištolj koji je legalno posedovao. Neposredno nakon njegove smrti sve dugove koje je imao, kredite i slično, mi smo regulisali. Možete misliti kako smo bili šokirani kada je pre mesec dana iz Poreske uprave pokojnom bratu stigla opomena da u roku od pet dana plati porez na oružje. – priča Sanja Trajković, sestra pokojnika.

Sanja Trajković sa umrlicom brata blizanca koji je preminuo pre devet godina FOTO: CINK - S.Milenković
Sanja Trajković sa umrlicom brata blizanca koji je preminuo pre devet godina FOTO: CINK – S.Milenković

Opomena je dostavljena na adresu oca pokojnog S.B. koji je bio šokiran sadržajem dopisa. Kao i svaki uplašeni penzioner odmah je otišao u Poresku upravu, ali su mu tamo nonšalantno rekli da „dođe za dva do tri dana, jer koleginica koja je zadužena za taj predmet ne radi“.

Posle pet dana ja sam otišla u Poresku upravu i pokušala, uz pomoć dokumentacije, da im objasnim da mi je brat umro pre devet godina. Njihov odgovor je bio: “Dođite za petnaest dana, jer koleginica koja radi na tome, ne radi.”. Bili su jako neljubazni, a jedan službenik mi je sugerisao da odem u policiju, uzmem neku potvrdu i donesem im, kao da sam ja njihov kurir. – nastavlja priču Sanja.

Sestra tvrdi da pokojnom S.B. za prethodnih devet godina nije stigla nijedna opomena. Ova koju je dobio pre mesec dana je na iznos od 2.287 dinara.

Čitava situacija je jako stresna za oca i mene. Još uvek nisam prebolela smrt voljenog brata, a sada birokratija otvara stare rane. Pitam se šta rade ti službenici i kako vrše provere kada mrtvom čoveku šalju opomenu posle devet godina? Verovatno takvih slučajeva ima još. Pitam se da li mi u javnom sektoru imamo višak zaposlenih ili manjak radnika? – ogorčena je Sanja Trajković.

Iz Poreske uprave nam ni posle nekoliko dana čekanja nisu odgovorili kako je moguće da mrtvom čoveku nakon devet godina pošalju opomenu za pištolj odjavljen pre 11 godina.

Naknadno smo od Sanje Trajković, u telefonskom razgovoru, saznali da su pre dva dana službenici Poreske uprave posetili njenog oca kući i izvinjavali se zbog propusta za koji su okrivili Policijsku upravu.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content