Brutalno ubistvo u Sušici: Upucao komšiju zbog glasina!

Čedomir Smiljković (61) iz sela Sušica ubio je u subotu oko 20 sati, ispred seoske prodavnice, Ivana Mijajlovića (38) iz istog sela a zatim se traktorom mirno odvezao do kuće gde je, na terasi, sačekao policiju.

Na mestu gde je Ivan ubijen meštani Sušice pale sveće FOTO: S.Milenković
Na mestu gde je Ivan ubijen meštani Sušice pale sveće FOTO: S.Milenković

Motivi ovog brutalnog zločina nisu poznati ali se pretpostavlja da je Čedomir pucao u Ivana jer je sumnjao da je bio u ljubavnoj vezi sa njegovom unukom Eminom.

Žitelji Sušice još uvek su u šoku zbog zločina kakav ne pamte ni najstariji stanovnici ovog podjastrebačkog sela.

Ivan i njegov brat od ujaka  su u subotu čitav dan nadničili, brali drva i krastavce. Pridveče su svratili ispred prodavnice da popiju pivo. Negde oko 20 sati Čeda  je došao traktorom iz pravca svoje kuće, okrenuo traktor i parkirao ga par metara dalje. Prišao je Ivanu  i rukom ga pozvao da mu priđe, pošto nije mogao da govori jer je imao operaciju jednjaka. Ivan je ustao a ovaj je iz traktora izvukao lovačku pušku i ispalio mu jedan hitac u grudi. – pričaju očevici zločina.

Ljudi koji su sedeli ispred prodavnice u panici su počeli da beže niz ulicu i ka magacinu  a Čedomir  je ispalio još jedan hitac. Dramlija je nanela površinsku povredu u predelu glave bratu pokojnika koji se tu zadesio.

Jedini koji je imao hrabrosti da krene na Čedu bio je Zoran Stanković-Lija koji je pokušao da mu otme pušku. Ovaj ga je samo odgurnuo i procedio “Šta sam hteo ja sam uradio!”. Onda je seo na traktor i otišao kući. Kažu da je policiju sačekao sedeći na terasi. – dodaju stanovnici Sušice.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo policija je Čedomiru Smiljkoviću  odredila zadržavanje do 48 sati. On će u zakonskom roku, uz prijavu, biti priveden Višem javnom tužiocu u Kruševcu.

Ivan Mijajlović biće sahranjen u ponedeljak u 13 sati, na seoskom groblju u Sušici.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content