ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНО ПРЕДУЗЕТНИШТВО: Прикупљање информација па планирање активности

Крајем 2022. године у Крушевцу је почео са радом Центар за социјално предузетништво. О прва два месеца рада разговарали смо са координатором Центра Славишом Ђорђевићем.

Славиша Ђорђевић, координатор Центра за социјално предузетништво у Крушевцу

Крајем прошле године покренули сте рад Центра за социјално предузетништво Крушевац. Чиме се Центар бавио у претходном периоду?

Од оснивања Центра кренули смо да реализујемо основне активности неопходне за његов будући рад, од администрације, израде промотивних материјала до израде упитника који треба да нам помогне да схватимо колико су наши суграђани/ке информисани о овом веома иновативном моделу пословања.
Поред тога, радимо на формирању Савета Центра који би требало да буде његова спона са институцијама и организацијама из сва три сектора у нашој заједници. Кренули смо да презентујемо пројекат на директним састанцима са оним правним лицима за које знамо да од раније послују по овом моделу. Нека од њих су учествовале као излагачи на првом Мини-сајму социјалног предузетништва који смо организовали почетком новембра 2021. године у Крушевцу. За сада иде све по плану, надам се да ће тако ићи и на даље.

Данас сте кренули са истраживањем о социјалном предузетништву у Крушевцу?

-Будући да је социјално предузетништво и као појам и као пракса доста непознато у широј јавности, не постоје ни ваљани подаци о томе. Центар је креирао упитник који треба да нам покаже колико су наши суграђани/ке информисани о социјалном предузетништву. Резултати које будемо добили кроз ово истраживање биће нам веома корисни приликом планирања наредних активности. Зато бих замолио све Ваше читаоце да издвоје неколико минута свог времена и попуне упитник који је веома једноставан и лак за попуњавање.

Упитник можете наћи преко ове везе:
https://forms.gle/XaDNH2CQKXYmFXxH8

Центар за социјално предузетништво Крушевац налази се у Југовићевој 17/3 у Крушевцу. Радно време Центра је сваког радног дана од 9 до 13 часова. Сви заинтересовани могу ће да контактирају Центар лично, путем телефона 063.7014630, поштом на наведену адресу или путем електронске поште на centarkrusevac@socijalnopreduzetnistvo.net.

Ова активност је део пројекта „Канцеларија за подршку развоју социјалног предузетништва Крушевац” који спроводи Удружење грађана за подршку европским интеграцијама ”Евроконтакт” из Крушевца. Иницијатива је део Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2) који финансира Европска унија (ЕУ), а спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП)

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content