DA LI JE NEOPHODNO?: Naplata parkiranja kod Dečjeg dispanzera

0

KruševacPress je pitao nadležne u Poslovnom centru zašto se na na parkingu ispred Dečjeg dispanzera naplaćuje parkiranje.

Bili smo prinuđeni na tako nešto kako bi, barem delimično, uveli red. Dešavalo se da ljudi tu parkiraju auto i odu na čorbu u kafanu. Parkirali su i stanari iz obližnjih kuća. Parking je namenjen ljudima koji dovoze decu u dispanzer ali zbog nesavesnih sugrađana ne mogu da ga koriste kada im je potrebno. Planiramo da na tom parkingu ograničimo parkiranje na dva sata kako bi uveli neki red. Voleo bih kada bi nam neko dao rešenje da ovaj parking koriste samo oni kojima je zaista potreban”, ističe Dragi Marković, direktor JP Poslovni centar.

Popunjenost kapaciteta garaže kod Kosturnice je samo 30% FOTO: CINK – S. Milenković

Poslovni centar je nedavno otvorio drugu montažnu garažu, kapaciteta 130 parking mesta, kod Bolnice. Uz garažu kod Kosturnice, koja ima 140 mesta, i sa parkingom kod Hale sportova to bi trebalo da doprinese smanjenju gužvi u centru grada.

Cilj nam je da obezbedimo što više mesta za urbano parkiranje kako bi kolovoz oslobodili za vozače a trotoar za pešake. Garaža kod Bolnice je pun pogodak i ima zadovoljavajuće kapacitete. U špicu ima i do 30 slobodnih mesta“, dodaje Marković.

Iskorišćenost kapaciteta garaže kod Kosturnice je , ipak, dosta niska, tek negde oko 30 %.

Bitno je da imamo kapacitete. Cena parkiranja nije menjana pet godina. Problem je u navikama vozača koji se radije parkiraju na neuređenim površinama nego u obezbeđenim garažama. Ako odete u dvorište Instituta za krmno bilje videćete da je puno vozila a u garaži ima slobodnih mesta. Mnogi se parkiraju na mestima predviđenim za invalide, na prelazima. Nedavno smo imali slučaj vozača koji je auto blokirao ulaz na Interno odeljenje. Vozačima nedostaje saobraćajna kultura”, zaključuje Dragi Marković.

U Poslovnom centru ističu da su nedavno postavili dva semafora za navođenje, na kružnim tokovima na ulazu u grad a planirano je postavljanje još jednog, kod kasarne “Car Lazar”.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content