DAN OPŠTINE VARVARIN: Plaketa za izuzetne rezultate pripala Domu zdravlja

Svečanom sednicom Skupštine opštine i dodelom plaketa i zahvalnica zaslužnim organizacijama i pojedincima, kao i pomenom učesnicima Varvarinske bitke i polaganjem cveća na spomenik srpskim i ruskim vojnicima i grofu O’Rurku u spomen parku “Sastavci”, obeležen je 23. septembar, Dan opštine Varvarin i 210. godišnjica Varvarinske bitke.

Plakete opštine Varvarin uručene su Domu zdravlja “Dr Vlastimir Godić”, za izuzetno dostignuće i rezultate u radu ostvarene u oblasti zdravstva, kao i Poljoprivrednom gazdinstvu “Arsić” iz Bačine, za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti poljoprivrede i stočarstva.

Zahvalnice opštine Varvarin uručene su Adamu Diniću iz Toljevca, za dobrovoljno davanje krvi 76 puta; Ljiljani Arsić iz Orašja, radniku Crvenog krsta Varvarin, za poseban doprinos i pomoć pruženu građanima opštine Varvarin tokom vanrednog stanja; Milanu Pavloviću iz Gornjeg Katuna, vojniku, učesniku bitke na Košarama, za uzorno, hrabro i odlučno izvršavanje zadataka u odbrani otadžbine; Udruženju žena “DAR” iz Bošnjana, za nesebično zalaganje i pomoć pruženu meštanima Mesne zajednice Bošnjane tokom vanrednog stanja; Fudbalskom klubu “Orašje” iz Orašja, za doprinos u razvoju sporta i Milanu Jociću iz Gornjeg Katuna, članu Bodibilding kluba “Konan Varvarin”, za doprinos u razvoju sporta.

Na svečanoj sednici Skupštine opštine Varvarin pročitana su i imena učenika generacije, nosioca diplome “Vuk Karadžić”, kao i osvajača nagrada na Republičkim takmičenjima. Učenike generacije opština Varvarin nagrađuje sa po 7.500,00 dinara, kao i nosioce “Vukove diplome”, dok je iznos nagrade za osvojeno prvo mesto na Republičkom takmičenju 30.000,00 dinara.

Opština Varvarin je i ove godine nagradila 18 zaslužnih građana za doprinos u razvoju poljoprivrede sa po 42.000 dinara.

FOTO: www.varvarin.org.rs

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content