Demokrate traže ostavke Zorana Drobnjaka i gradonačelnika Kruševca!

Demokratska stranka traži ostavke Zorana Drobnjaka, direktora JP „Putevi Srbije“ i Dragija Nestorovića, gradonačelnika Kruševca, zbog izgradnje zida oko romskog naselja „Marko Orlović“.

Romi u Kruševcu žive više od 150 godina i prvi put da su ovo doživeli. Podizanje zida oko romskog naselja je dokaz da za SNS postoje građani prvog i drugog reda. Zid je simbol svega onoga što se dešava u Srbiji u poslednjih pet godina. Nadležni bi morali da odgovore ko je naručio projekat zida, ko je izvršilac a ko je platio ovu sramnu investiciju? – kazao je Radoslav Milojičić Kena, predsednik Izvršnog odbora DS i narodni poslanik na pres konferenciji u Kruševcu.

Milojičić je rekao da je Demokratska stranka postavila poslaničko pitanje u Skupštini Srbije vezano za podizanje zida oko romskog naselja u Kruševcu ali da nije dobila odgovor.

Demokratska stranka traži ostavke svih nadležnih za getoizaciju romske populacije u Kruševcu. Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“, Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca, prebacuju odgovornost jedan na drugoga a mi mislimo da obojica snose odgovornost i zato treba da podnesu ostavke. – dodao je Milojičić

Izgradnja zida dužine 120 i visine dva metra pored naselja „Marko Orlović“ završena je pre dve  nedelje.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content