ДЕО ОПОЗИЦИЈЕ СЕ ДОГОВОРИО: Мирослав Алексић и Мариника Тепић носиоци листе „Србија против насиља“

0

На конференцији за новинаре, одржаној испред Народне скупштине Србије, део старнака опозиције представио је јавности Договор о заједничком наступу на предстојећим изборима.

Постигнут је договор о заједничком наступу опозиције окупљене око „Србија против насиља“ на наредним изборима. Носиоци листе на републичким изборима биће Мирослав Алексић и Мариника Тепић, док ће први на листи бити Радомир Лазовић, а на београдским изборима носиоци ће бити Добрица Веселиновић и Владимир Обрадовић који ће бити и кандидат за градоначелника, а прва на листи ће бити Мила Поповић. Носиоци листе за покрајинске изборе биће накнадно објављени у Новом Саду.

Странка слободе и правде, Народни покрет Србија, Зелено-леви фронт / Не давимо Београд, Срце, Еколошки устанак, Демократска странка, Покрет слободних грађана и странка Заједно договорили су заједнички наступ на изборима на темељима добре сарадње у парламенту, заједничке организације протеста “Србија против насиља” и бројних других акција које су ове организације заједно и појединачно спроводиле како би Србија постала добро место за живот свих наших грађана.

Подсећамо да су ове организације претходно потписале Договор за победу, односно договор да се на основу истраживања донесе одлука да ли ће се на изборе ићи у једној или више колона проевропске опозиције. Сва истраживања у која смо до сада имали увид нам говоре да постоји велика синергија заједничког деловања и због тога смо донели одлуку да на изборе изађемо заједно и победимо!

Ми наше разлике не кријемо, већ их сматрамо предношћу и снагом која показује нашу спремност да се договарамо, уважавамо и налазимо заједничка решења у интересу грађана Србије.

Ове изборе тражили смо и за њих се изборили како бисмо као први корак испунили захтеве протеста “Србија против насиља” и то је нешто што обећавамо свим оним људима који учествују или су учествовали у протестима широм Србије, а одмах након тога желимо да уредимо наше друштво тако да људи могу добро да живе од своје плате, да се не плашимо да пустимо децу у школе, да се осећамо сигурно и безбедно.

Желимо да уредимо Србију тако да је не воде људи повезани са организованим криминалом, да нас не трује ваздух који дишемо или храна коју једемо, желимо да улажемо у образовање, да створимо шансе за младе, а не да нам одлазе у потрази за бољим животом, желимо да када се разболимо има ко да нас лечи. Желимо Србију која није окупирана насиљем, већ земља задовољних и слободних људи. Имамо знање, имамо велику жељу, а сада тражимо и подршку грађана да све ово и остваримо, а прав прилика за то су избори.

Позивамо све грађане да се на сајтовима наших организација у које имају највеће поверење пријаве за контролу избора, као и за помоћ у кампањи јер ће се она несумњиво одвијати у неравноправним условима и потребно је да сви дамо свој допринос у изборној победи.

Позивамо све јавне личности, стручњаке, студенте, организације цивилног друштва, активисте, да на свој начин помогну у заједничкој кампањи за Србију против насиља.

Ово је заједничка борба свих нас, победићемо за Србију без насиља“, наводи се у Договору опозиционих странака.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content