Do posla kroz usavršavanje – Akademija Oxford

0

Kako se menjaju vremena, tako se menjaju i potrebe na tržištu rada. Nema sumnje da postoje zanimanja koja nikada ne izlaze iz mode, ali je isto tako poznato i da ima onih, koja su u ovom momentu vrlo tražena. Samim tim su neophodni i kvalifikovani radnici.

Jedno od zanimanja koje je sve traženije je i radnik fizičkog obezbeđenja.

Međutim, iako to samo na prvi pogled deluje jednostavno, da bi neki pojedinac stekao licencu za ovo zanimanje, potrebno je da pohađa specijalizovanu obuku, zatim da polaže stručni ispit i na kraju da postane vlasnik licence. Sve to dalje znači da će moći da obavlja poslove fizičkog, ali i tehničkog obezbeđenja u skladu sa odredbama novog Zakona o privatnom obezbeđenju Republike Srbije, objavljenom u „Službenom glasniku“ broj 104/2013, 42/2015 i 87/2018.

Zahvaljujući svim dozvolama koje poseduje, Akademija Oxford Kruševac se može pohvaliti time da u svojoj ponudi ima i ovu edukaciju. Stručni kurs i obuka za radnika fizičkog obezbeđenja ima za cilj da na najbolji mogući način pripremi kandidate za sticanje zvanične licence, uz koju mogu da obavljaju posao u skladu sa pravilima.

Po završetku pohađanja ove stručne obuke, kandidati su u obavezi i da polažu stručni ispit, nakon čijeg uspešnog polaganja pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije mogu da obavljaju poslove radnika fizičkog obezbeđenja, kao i radnika tehničkog obezbeđenja. Vrlo je važno da tom prilikom prilože i potvrdu o obučenosti. U pitanju je zvanično uverenje o pohađanju stručne obuke za radnika fizičkog obezbeđenja, budući da se radi o instituciji koja je za sprovođenje takve vrste obuke zvanično ovlašćena.

Tokom pohađanja obuke će kandidati imati priliku da se teorijski upoznaju sa svim onim temama koje će biti predmet provere na stručnom ispitu. Podrazumeva se da Akademija Oxford Kruševac u potpunosti poštuje sve zakonom propisane smernice, kao i plan i program ove stručne edukacije. Sa tim u vezi napominjemo da će svi kandidati takođe biti u obavezi da pohađaju i praktični deo ove stručne edukacije.

Neophodno je da svako nakon što kurs i obuka za radnika fizičkog obezbeđenja bude završena, pristupi i polaganju završnog ispita, kako bi stekao validnu potvrdu o obučenosti, koja će mu omogućiti i da se prijavi za polaganje stručnog ispita za dobijanje licence za radnika fizičko-tehničkog obezbeđenja.

Svako ko je zainteresovan za pohađanje ove stručne edukacije može da izvrši prijavljivanje direktno u prostorijama Akademije Oxford Kruševac, koje se nalaze na adresi Majke Jugovića broj 43/2 ili na brojeve telefona 037 20 29 20 i 069 10 90 584. Radno vreme je svakog radnog dana u periodu od 08 do 17 h, kao i subotom između 09 i 14 časova. Na mejl adresu krusevac@akademijaoxford.com takođe zainteresovani mogu da pošalju osnovne informacije o sebi i na taj način izvrše prijavljivanje.

Kursevi nege i lepote

Sve je više pripadnica nežnijeg pola kojima nije dovoljno samo da odu kod frizera, već žele i da svoju negu prošire na druge delove tela. Ne samo na negu lica i kose, već i noktiju na rukama i nogama, ali i celog tela.

Samim tim se povećava potreba za kvalifikovanim radnicima, ali i za onima koji su specijalizovani za određene vrste masaža. Nema nikakve sumnje da vrlo često trendovi u oblasti nege dolaze iz sveta, pa treba vremena da budu prihvaćeni i kod nas. Sve to isto se odnosi i na tretmane nege lica i tela.

Baš zato što se trendovi često menjaju, potrebno je da se pojedinci edukuju za primenu tih terapija i tretmana, a i da ih kasnije ljudi prihvate. Na svu sreću, mnogi žele da isprobaju novitete, pa se i mnogi tretmani vrlo brzo odomaće.

Želeći da ide u korak sa potrebama tržišta rada na prvom mestu, Akademija Oxford Kruševac se može pohvaliti brojnim stručnim edukacijama. Kursevi i obuke nege i lepote koje ima u ponudi su brojni, tako da pored ostalog svi koji žele da steknu validan sertifikat mogu da pohađaju edukaciju za manikir, pedikir i nadogradnju noktiju ili za berberina, frizera i kozmetičara.

U ponudi je i stručni kurs i obuka našminkaj se sama, te obuka za masera, limfnu drenažu i kozmetiku lica, kao i za depilaciju, svilene trepavice i šminkera.

Treba pomenuti i kurs relaks masaže, praksa u internim prostorijama – osnovni nivo, kao i obuku za japansko iscrtavanje obrva, za trajnu šminku usana i za trajni ajlajner. Stručna obuka i kurs – naučite osnove tetoviranja, naučite da uklonite virusne bradavice uz pomoć radiotalasa i naučite tehniku japanskog senčenja obrva su takođe u ponudi za sve zainteresovane. Kao i sve edukacije u ovoj oblasti, obuhvataju i teoretski i praktični deo.

Vrlo je važno da svi koje zanimaju kursevi i obuke nege i lepote znaju i to da Akademija Oxford Kruševac naročitu pažnju poklanja praktičnom delu edukacija, te samim tim i vodi računa o tome da sarađuje isključivo sa najboljima u konkretnoj oblasti, kako bi polaznici na najbolji mogući način stekli praktična znanja, koja će kasnije moći da primenjuju i u svom budućem radu.

Svako ko želi da nauči kako funkcioniše nadogradnja 4 D trepavica, odnosno masaža maslinovim drvetom – Yeshu terapija, te kako se primenjuje mezoterapija i kako se vrši nadogradnja obrva, može da pohađa specijalizovane edukacije koje se bave tim temama.

Upoznajte kozmetičke tretmane za podmlađivanje kože još je jedna od edukacija koje u toku cele godine organizuje Akademija Oxford Kruševac za sve zainteresovane. Treba pomenuti i to da svi koji žele da postanu scenski šminkeri ili da se specijalizuju za pirsing, takođe imaju mogućnost da se edukuju u okviru ove obrazovne institucije.

Na raspolaganju su zainteresovanima i pripremna nastava za anatomiju i fiziologiju u okviru neformalnog obrazovanja i pripremna nastava zdravstvene nege u okviru neformalnog obrazovanja, kao i kurs i obuka za tretman kože plazma penom, te za BB Glow tretman lica. Kroz specijalizovanu edukaciju se zainteresovani mogu upoznati i sa time šta je kineziotejping terapija, te Yumeiho masaža, a mogu i da se upoznaju sa tretmanom za medicinsko – trenažnu redukciju telesne težine.

Kako primenjivati specijalne efekte u šminkanju i upoznavanje sa osnovama medicinskog pedikira, te sa osnovama savremenih kozmetičkih tretmana su takođe edukacije koje ima u ponudi Akademija Oxford Kruševac. Sportska medicina i ultrazvučni SMAS lifting (Ulthera tretman), kao i upoznavanje sa osnovama trajnog šminkanja i sa osnovama tretmana mikroiglicama su isto teme kojima se bave pojedinačne obuke.

Još je ostalo pomenuti i to da se svim zainteresovanim pojedincima nudi mogućnost i da se upoznaju sa najstarijom kineskom tehnikom lečenja (Ventuza metod), kao i sa medicinskom tehnikom za smanjenje telesne težine, kao i sa primenom botulinum toksina i sa osnovama tretmana za potamnjivanje celog tela. Dostupan je i kurs i obuka – naučite osnove filmske šminke, kao i edukacija tokom koje se polaznicima nudi prilika da se upoznaju sa najnovijim trendovima ojačavanja, izlivanja i nadogradnje noktiju. Svako ko želi da ovlada upotrebom PRP (Platelet Rich Plasma) ili da nauči kako funkcioniše terapija dermatorolerima, ali i kako se vrši tretman hijaluronskim filerima će i to moći da nauči kroz specijalizovane edukacije u okviru ove obrazovne institucije.

Osim preko mejl adrese krusevac@akademijaoxford.com , na koju je potrebno da pođalju osnovne informacije o sebi i tako izvršiti prijavljivanje, zainteresovanima se nudi mogućnost i da to učine putem telefona 037 20 29 20 ili 069 10 90 584. Lično prijavljivanje je moguće direktno u prostorijama Akademije Oxford Kruševac, koje se nalaze na adresi Majke Jugovića broj 43 / 2 i to u toku svakog radnog dana od 08 do 17 h, te subotom između 09 i 14 časova.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content