Dominacija Marije Sudimac na Prvenstvu Balkana

0

Na Balkanskom prvenstvu za igrače do 17 godina, koje je  održano u Novom Sadu,

Reprezentacija Srbije za koju su nastupili Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Aleksandar Jovičić, Viktor Petrović, Marija Sudimac, Sara Lončar, Minja Milovanović i Sanja Perić osvojila je zlatnu medalju nakon što je u finalu savladala Tursku.

U centru pažnje bila je Marija Sudimac. Supertalentovana Kruševljanka potvrdila je apsolutnu dominaciju i na ovom takmičenju osvojivši u velikom stilu zlato u ženskom singlu. U finalu je na pleća oborila Turkinju Ajču Ozgur (2:0) i tako šampionat okončala bez izgubljenog seta u ovoj konkurenciji.

Pored ovog odličja Sudimčeva je stigla i do vicešampionske titule u ženskom dublu u kojem je nastupila u paru sa Lončarevom. Njih dve su u finalu poražene od turske kombinacije Jasemin Bektaš, Ćansu Erčetin (2:1).

Drugo zlato u pojedinačnim konkurencijama delo je Tomića i Lončareve. Naš miks je u borbi za balkanski tron, posle preokreta, bio bolji od Semiha Baha Bašakina i Ćansu Erčetin iz Turske (2:1).

Jedinu bronzu u Novom Sadu osvojio je muški par Lukić, Tomić koga je u uzbudljivom polufinalu u tri seta savladao turski par Emre Junuz Karakas, Baris Ozkan (2:1), potonji osvajač vicešampionske titule u ovoj konkurenciji.

FOTO: Badminton savez Srbije

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content