Dominacija “Zmajeva” na Prvenstvu Srbije u badmintonu: Tri zlata za Luku Milića!

Članovi Badminton kluba “Zmajevi” iz Kruševca osvojili su prva mesta u konkurenciji senior, seniorki i mešovitih ekipa na Prvenstvu Srbije a dominirao je Luka Milić kojem su pripale tri zlatne medalje.

Milić je osvojio zlatne medalje u muškom singlu, dublu sa Andrijom Doderom i miksu sa Milicom Simić.

U poslednjih deset godina identičan uspeh zabeležili su još samo Radomir Jovović 2007. godine i Kruševljanin Ilija Pavlović 2013. godine.

Presrećan sam! Uspeh sa ovogodišnjeg šampionata doživljavam kao jedan od tri najznačajnija u dosadašnoj karijeri. On mi je u rangu sa titulom evropskog viceprvaka na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godina 2014. i ovogodišnjim zlatom u muškom singlu na turniru Svetskog kupa u Grčkoj, tim pre što nikada pre ovog šampionata nisam osvojio titulu na Prvenstvu Srbije za senior”, izjavio je po završetku takmičenja Luka Milić.

Zalto je osvojio i ženski dubl “Zmajeva” Nataša Pavlović – Marija Sudimac dok je Sudimčeva bila najbolja i u singlu pobedivši u finalu klupsku drugaricu Saru Lončar. Pored dva zlata Mariji  Sudimac je pripalo i srebro u mešovitom dublu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content