DONACIJA NEMAČKE VLADE: Plastenici za socijalno ugrožene porodice

Danas su u Kruševcu potpisani ugovori sa 22 porodice kojima su donirani plastenici i poljoprivredna mehanizacija  u okviru projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajednicama u Srbiji”.

Sredstva za realizaciju ovog projekta, vrednog oko 187.000 evra,  obezbedili su Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke,, nemačka humanitarna organizacija ASB i Grad Kruševac.

ASB će u okviru projekta podeliti preko 80  ekonomskih grantova u vidu plastenika, sistema kap po kap i prateće opreme socijalno ugroženom stanovništvu u Kruševcu, Beloj Palanci, Lučanima i Čoki.

 Cilj projekta jeste da doprinese socio-ekonomskoj inkluziji veoma ugroženih porodica i pojedinaca u Srbiji i da stvori bolje uslove za njihov život i zaposlenje. Ove godine dodelićemo opremu za 22 porodice u Kruševcu, slična brojka je bila i prošle godine  a probaćemo da nastavimo i naredne godine, istakao je Gordan Velev, direktor kancelarije ASB u Srbiji.

 Svim korisnicima će biti održane i terneske obuke “Osnove plasteničke proizvodnje”, gde će se na praktičan način upoznati sa plasteničkom proizvodnjom, potencijalnim rizicima i problemima sa kojima se proizvođači mogu susresti, koracima ka uspešnoj i profitabilnoj proizvodnji dobara.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content