Donacija Vlade Japana za VP Dom

Vlada Japana obezbedila je donaciju od60.386 evra  VP Domu u cilju podrške unapređenju socijalne zaštite u Republici Srbiji.

Ambasador Japana Đunići Marujama je izjavio da je cilj ove donacije unapređenje svakodnevnog života štićenika, sticanje novih znanja i veština i samim tim omogućavanje povratka u život koji će moći da im obezbedi egzistenciju. Takođe, time se postiže i preventivni efekat u smislu sprečavanja povratka u delikvenciju.

Od implementacije projekta zavisiće njegov uspeh od koga će koristi imati ne samo štićenici, već i društvena zajednica“, zaključio je Ambasador Japana u Beogradu.

Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva ( POPOS ) u Srbiji od 1999.godine, dosegao je 13,3 miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 507 miliona evra.

POPOS donacije imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva. Vlada Japana pruža finansijsku pomoć neophodnu za implementaciju projekata koji će doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja. Od 1999. u Srbiji je realizovano 220 POPOS projekata.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović  je pohvalila saradnju sa Vladom Japana koja je obezbedila i donaciju za Opštu bolnicu Kruševac  ,vrednu 20.000 evra, i OŠ „Nada Popović“ za energetsku efikasnost, 90.000 evra za zamenu stolarije.

FOTO: www.krusevac.rs

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content