Dragom Nestoroviću posthumno Vidovdanska nagrada

Skupština grada Kruševca  je odlučila da se Vidovdanska nagrada ove godine posthumno dodeli Dragiju Nestoroviću, preminulom gradonačelniku, za izuzetan doprinos ukupnom razvoju lokalne samouprave.

Plakete grada Kruševca dodeljene su Javnom preduzeću “Poslovni centar Kruševac” , za izuzetne poslovne rezultete, “Rubin” ad Kruševac, za rezultate ostvarene u proizvodnji i izvozu i pomoć u relizaciji brojnih kulturnih i humanitarnih manifestacija kroz donacije, Miroljubu Markoviću, dugogodišnjem dobrovoljnom davacu krvi, za iskazanu solidarnost i humanost višestrukim davanjem krvi, i Miroljubu Aranđeloviću Rasinskom, za bogato muzičko stvaralaštvo i afirmaciju grada Kruševca u oblasti kulture.

Skupština je usvojila Odluku o završnom računu budžeta za 2017. godinu i Odluku o rebalansu budžeta grada Kruševca za 2018. godinu. Odlukom o rebalansu utvrđeni su ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 3.557.229.454 dinara, od toga 3.399.790.000 dinara sredstava iz budžeta i 157.439.454. dinara sredstva iz drugih izvora budžetskih korisnika. Ovako utvrđeni prihodi viši su za 141.364.371 dinar u odnosu na plan budžeta na dan 15. mart 2018. godine.
Odbornici su doneli i odluku da se spomenik Branku Perišiću Badži sa Trga despota Stefana premesti na lokaciju Gazimestanski trg i da se na lokaciji Memorijalni kompleks “Slobodište” podigne Spomenik palim pripadnicima vojske, policije i rezrvnog sastava od 1991-1999. godine “Spasavanje ranjenika” .

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content