Dragoslav Petrović učestvovao na kampu u Danskoj

Kruševljanin Dragoslav Petrović imao je tu čast da ga Evropska badminton konfederacija (BEC) selektira za učešće na Kampu perspektivnih sportista čiji je domaćin od 5. do 9.decembra bila Danska, najtrofejnija evropska badminton nacija.

Četvoro trenera u gradiću Vejenu radilo je sa oko 30-tak badmintonaca i badmintonki iz 22 zemlje, među kojima su bila i Ukrajinka Marija Ulitina, učesnica ovogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, i sjajni Španac Luis Enrike Penavler, trenutno 209. igrač na svetskoj rang listi i dugogodišnji sparing partner svetske i olimpijske prvakinje Karoline Marin.

Po povratku iz Danske Petrović je bio pun utisaka, iako, kako je istakao, nije u trenažnom procesu sazano ništa novo u odnosu na ono što radi u našoj zemlji.

Bili smo podeljeni po grupama. Bio sam u grupi sa još sedam badmintonaca i badmintonki, a sa nama je radio Škot Džejmi Nil. Ova grupa je, inače, važila za najjaču. Svakog od pet dana kampa imali smo po dva treninga. Iako je akcenat bio na tehnici, odigrali smo i mnogo sparing mečeva. Nisam se susreo ni sa čim nepoznatim kada su u pitanju elementi treninga. Međutim, imao sam priliku da sparingujem sa neuporedivo većim brojem kvalitetnih igrača nego što je slučaj u Srbiji i to je jedina stvar koja naš badminton trenutno odvaja od evropskih sila”, kazao je Petrović.

Naš reprezentativac je posebno pohvalio organizaciju čitavog Kampa.

Uslovi za treninge i smeštaj u Danskoj bili su na najvišem mogućem nivou. Delio sam sobu sa Špancem Penavlerom s kojim se dugo poznajem. Takođe, osim treninga i druženje je bilo fenomenalno. Posebno sam zadovoljan svojim učinkom na Kampu gde sam bio uz rame sa svim igračima, koji su poput mene, mahom dvadesetogodišnjaci. Svi mi smo pre relativno kratkog vremenskog perioda postali seniori i pokušavamo da se probijemo i u ovoj konkurenciji. Ovo iskustvo će mi ostati u izuzetno lepom sećanju”, istakao je Petrović.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content