DSS sumnja u regularnost medijskog konkursa

0

Gradski odbor Demokratska stranka Srbije u Kruševcu izražava sumnju u regularnost konkursa za sufinansiranje medijskih projekata.

Kako je moguće da se na javni poziv za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja prihvati dokumentacija javnog preduzeća RTV Kruševac? U javnom pozivu stoji da pravo učešća na konkursu nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda. Podsećamo da je RTV Kruševac tek 9. novembra prestala da postoji kao javno preduzeće. Tog dana je vlasnik ovog preduzeća postao Radoica Milosavljević”,  ističe Srđan Lazić, član Gradskog odbora DSS u Kruševcu.

Na konkursu koji je Grad Kruševac raspisao sredinom oktobra dodeljeno je 2,6 miliona dinara. Najviše novca, 2,1 miliona dinara dobila je RTV Kruševac. Nedeljnik „Grad“ je dobio 300.000 dinara a TV „Bell Amie“ i Centar za istraživačko novinarstvo po 100.000 dinara.

Srđan Lazić, član Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Kruševcu FOTO: S.Milenković
Srđan Lazić, član Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Kruševcu FOTO: S.Milenković

Dodeljivanje 17.500 evra iz budžeta grada televiziji koja je prodata za 14.000 evra izazvalo je opravdanu nevericu i čuđenje kod građana Kruševca. Pored formalnog propusta, zbog nepoštovanja kriterijuma iz konkursa, građani su se Demokratskoj stranci Srbije obratili i u vezi drugih, ozbiljnih, propusta u radu komisije koja je preporučila projekte“, dodaje Lazić.

Novi vlasnik RTV Kruševac od pre deset dana je kontroverzni kruševački biznismen Radoica Milosavljević. On je, pored RTV Kruševac, vlasnik još sedam lokalnih medijskih kuća širom Srbije za koje je ukupno 281.280 evra.

Na konferenciji za novinare DSS ponovo je postavljeno pitanje u vezi odluke Skupštine Grada Kruševca da domaćinstva sa područja Grada Kruševca učestvuju u finansiranju prečišćavanje otpadnih voda u opštinama Blace i Brus sa 0,8 evra mesečno.

Do kraja svog života i života svojih naslednika Kruševljani će plaćati svakog meseca 0,8 evra za prečišćavanje vode koju zagađauju stanovnici Blaca i Brusa. Izraženo u novcu Kruševljani će svakog meseca iz svojih džepova izdvajati 32.000 evra, svake godine 384.000 a na svakih deset godina 3.840.000 evra. Na čiji će račun ići taj novac i ko će njime raspolagati? Ova odluka je diskriminacija građana u odnosu na privrednike“, smatra Srđan Lazić.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content